Wednesday, July 01, 2015

 

JOC DELS DISBARATS



JOC DELS DISBARATS.
Pobre país, pobra Catalunya, liderada per mediocres, increïblement agosarats com per impulsar propostes sense cap ni peus. Fa 4 anys es va iniciar un immens joc dels disbarats que depara novetats cada setmana, en una espiral per veure qui la diu o la fa més grossa.
La d’avui prové del més agosarat de tots, l’Oriol Junqueras, en resposta a la proposta de Llista del President, o Llista amb el President, plantejant com alternativa que siguin les entitats sobiranistes les que facin una única llista al Parlament, sense la presència de partits. Es a dir, ras i curt, matem ( apartem) els partits sobiranistes i donem l’alternativa a les entitats sobiranistes, i que s’espavilin.
Sinó estès per escrit no es podria creure que el dirigent del principal partit a l’oposició i alhora soci de govern de CiU ( perdó de CDC) hagi estat capaç de proposar una iniciativa com aquesta. De fet, és una mostra clara de que el procés, el govern i el principal partit de l’oposició estan en una dinàmica embogida, cap un objectiu que ja veuen impossible.
En comptes de replantejar la situació, parar-se a pensar en la seva correcció i modificació, es llencen propostes a la cara com qui llencés bosses a un contenidor. Cal llegir dues, tres i més vegades aquestes declaracions per creure-se-les. Més ben dit per estar segur que han sortit de la boca d’un polític.
En aquest joc dels disbarats ja hem vist com s’han anat trencant tots els partits. El darrer Unió Democràtica, amb unes imatges impensables en qualsevol altre país de llarga tradició democràtica. Que surti cada dia la pròpia presidenta del Parlament de Catalunya a renegar del partit al qual ha representat durant tota la seva vida, i al que deu el càrrec que té, per haver perdut una consulta que no li agradava, és d’una gravetat que l’hauria d’apartar de la més alta institució del país.
Es una vergonya tenir una presidenta que no protegeix el càrrec que ostenta, sinó que el fa servir per una batalla interna. I que a més no respecta el resultat d’una consulta, i s’hi revela en contra. Com pot exercir el seu càrrec si davant la opinió pública trenca amb el més sagrat dels principis democràtics ?
Estem en la recta final i definitiva cap a les eleccions del 27 S. Confiem en que Rajoy no escolti les veus per avançar les generals i posar-les en aquest dia perquè podria motivar un retard en escoltar la veu dels catalans. El país no resistiria allargar l’actual situació un o dos anys més. Tota l’ administració de la Generalitat porta 4 anys congelada, parada, desanimada i exhausta. No es prenen decisions per un doble motiu: per la falta de recursos econòmics, i per la falta de direcció política. Tots els departaments estan congelats a l’espera del què passi el 27 S, i res es pot aprovar per la bancarrota de les finances de la Generalitat.

Allargar aquesta situació seria d’una immensa irresponsabilitat, afegida a totes les que ja s’han produït en aquests anys. Un país pot resistir molts embats, però res pitjor que l’adversari estigui dintre mateix de les institucions i dels partits. L’espiral de disbarats ha de tenir uns límits, però pel que veiem, cada setmana algú és capaç de reblar el clau i inventar-ne algun de nou. Avui mateix en tenim una prova palpable i només cal esperar a demà o demà passat per trobar-ne algun d’encara més rebuscat. Catalunya no es mereix aquesta disbauxa.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?