Tuesday, March 03, 2015

 

UN JUTGE SANCIONAT

UN JUTGE A LA RECERCA DE NOVA UBICACIÓ.
Es evident que els errors provoquen nous errors, en una cadena interminable de despropòsits , impensables en altes institucions de l’Estat. Ho veiem cada dia, per part del govern central o el de la Generalitat, i el poder judicial no volia quedar enrere.
Sancionar el jutge Santiago Vidal, a banda d’un greu error, li ha donat una projecció que no es mereix ni ens mereixem els ciutadans. No m’ha agradat mai ni és lògic veure un jutge en actiu participant en tertúlies polítiques, emetent opinions i missatges que fracturen la confiança en un representant de la Justícia.
Mal va quan un jutge té un ego pujat amb un afany de protagonisme que li fa fer coses impensables en un representat d’un poder que s’ha de caracteritzar per l’anonimat , la prudència i el respecte per les idees de tots els ciutadans. Dic de tots els ciutadans i no d’una part.
Però és que la sanció li ve no per aquesta participació desaforada durant anys en programes de tota mena, sinó per un tema estúpid, per un tema menor, sense cap mena d’importància ni rellevància. Redactar una proposta de constitució catalana que anirà directament a un calaix, per no dir a la paperera . Una més de les 3 que altres grups han ja redactat, i que ningú se la pren seriosament ni com a base d’una nova constitució que ha estat encarregada a Pi i Sunyer, en un exercici molt poc coherent del president Mas.
A tot el món democràtic, les constitucions se solen encarregar a representats electes del poble afectat. No per encàrrec a una persona que no s’ha distingit per les seves encertades prediccions i assessoraments. Però bé, aquest és un altre tema. No ens desviem de l’actuació del jutge Vidal.
Han aparegut ja crítiques contundents sobre la seva manera d’actuar, però , molt especialment sobre el text redactat i totes elles farien envermellir el més agosarat. Veig que ell ni s’immuta, però tinguem present que de la lectura de la seva constitució se’n desprèn un fet gravíssim com és IMPEDIR, les majories absolutes. Es a dir, un jutge amb una colla d’amics, gosen posar negre sobre blanc, la prohibició de que un poble pugui decidir amb el seu vot el que realment vol pel seu país.
Es a dir ell i la seva colla, consideren nefastes les majories absolutes, i per tant es permeten proposar que cap partit, mai, repeteixo mai, puguin superar el 50% de la representació, encara que obtinguin el 60,70% dels vots ¡¡¡¡¡ Increïble, però ho podem veure en el seu text. Com hi podeu veure un gran nombre d’altres contradiccions en la organització territorial o durada de mandats, etc.
Però és que la insolvència és agosarada i la constitució proposa no tenir DEFENSA. Es a dir, crear un estat sense exèrcit, confiant en que algun àngel o ànima caritativa de la UE o més enllà ja ens protegirà per terra, mar i aire ( pagant ells, és clar). Total ignorància sobre l’existència de la OTAN, i sobre les aportacions a la defensa comuna que cada estat té.

Seria llarg d’exposar altres agosarades, poc meditades i molt ignorades qüestions, obligatòries de figurar en una constitució, de manera que fet aquest treball, pot ser guardat “in eternum” en un calaix. Francament no valia la pena donar-hi més voltes ni sancionar una poca feina com aquesta. Però bé, uns fets alimenten uns altres, en aquesta roda de despropòsits en la que ens trobem, i ara el jutge té 3 anys de descans, i com és lògic els vol aprofitar per entrar en algun lloc profitós, per ell. Francament l’animo a entrar a ERC on acullen tots aquests desperdigats que han perdut escons, protagonisme i càrrecs varis. Si allà fa la mateixa bona feina feta en la redacció d’un text com el que hem descrit, pot ajudar eficaçment a l’ensorrament del partit que l’aculli. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?