Monday, December 01, 2014

 

POBRE PASQUAL.

POBRE PASQUAL.
A mi que hagin marxat determinades persones del partit, francament no m’ha preocupat, i que ara en marxin unes quantes més, encara menys, perquè les he conegut i patit durant anys en tant que diputat al Parlament. L’egolatria d’algunes d’elles, i les lliçons d’ètica amb les que tot sovint ens castigaven, son exemple de que qui més predica , menys credibilitat té per fer-ho. Però el que m’ha enervat, el que m’ha produït una pena immensa, és la utilització de Pasqual Maragall.
Els qui estimem, el Pasqual, els qui hem estat treballant amb ell,els qui l’hem ajudat, l’hem escoltat i tingut com un referent durant tota una vida, no el volem veure fet servir per anar a un acte d’ERC, en motiu de les eleccions europees, o ara en un acte per crear un nou partit, suma d’uns quants col·lectius que no sabem ben bé cap on volen anar.  Que es reuneixin, i vulguin aparentar i representar no sabem quin ànima socialista, per trobar un espai que els permeti mantenir un mínim de protagonisme, és el seu problema, però que vulguin portar la torxa de Pasqual Maragall, en plena malaltia, ho trobo francament penós.
M’imagino que tots aquests ex dirigents que ara han descobert el recte camí, no havien llegit el Codi ètic del PSC, fonamentat en els pensaments i ideals de Joan Reventós . I sinó l’havien llegit , no se l’havien fet seu, ni s’havien proposat ser models de vida i actuació per militants , simpatitzants i ciutadans en general. Així es comprèn que puguin esdevenir trànsfugues, sense deixar càrrecs, mantenir escons al Parlament, donant prioritat al sou que no pas a l’ètica i estètica, o que creguin que alinear-se amb ERC o altres partits, a la recerca d’aixopluc institucional, sigui el més exemplar per la ciutadania en general.
El que facin ells, és cosa seva, i els qui creiem en els valors del socialisme , ens mantenim fidels al PSC. No serà cap d’ells els qui ens puguin donar lliçons de socialisme, i menys de catalanisme. La història de les dues ànimes, dintre del PSC, ha estat alimentada per alguns que tenien l’ànima més dirigida a interessos personals que no pas col·lectius, però bé, el temps posa les coses i les persones en el seu lloc, i ara mateix, la gent es pot fer ja una imatge concreta de qui és qui, i per quins motius actuen.
Però, tornant al principi, els qui tenim malalts d’Alzheimer en el nostre entorn, sabem com viuen la malaltia, i la fragilitat dels seus pensaments i accions. Es que l’ambició política no té fronteres, ni línies vermelles que no s’han de traspassar ? Es que no podem actuar , tot respectant el passat del partit, i fer-nos responsables dels encerts i errors comesos ? Es que no podem deixar el patrimoni que representa Pasqual Maragall, perquè sigui jutjat per la història, sense voler-se’n apropiar, descaradament ? Se m’ocurreixen una vintena més de preguntes, retrets i interrogants, que prefereixo deixar en el tinter.

Deixem els símbols tranquils, i no vulguem trencar la dinàmica de respecte que sempre hem tingut envers el passat. Penós inici i penós oblit d’alguns que varen protagonitzar accions del Tripartit que no son precisament la millor carta de presentació per la majoria de catalans i catalanes que el varen viure, com una gran ocasió perduda. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?