Wednesday, September 17, 2014

 

EL CODI ÈTIC , DE RABIOSA ACTUALITAT

EL CODI ÈTIC DEL PSC, DE RABIOSA ACTUALITAT.
Suposo que cap de nosaltres dubtava de quina seria la decisió del diputat Joan Ignasi Elena, pel que fa a marxar del partit, tot conservant l’escó de diputat al Parlament. Almenys pels qui el coneixem de fa temps no ens ha suposat cap novetat. I culpa d’ell i de tots nosaltres, haver confiat en persones com ell per responsabilitats institucionals i de partit de les quals no n’era mereixedor. Penosa la seva actuació i penosa la dels pocs companys de viatge a l’hora de fer simulacres d’assemblees, debats i votacions sobre temes que han vulnerat reiteradament el Codi Ètic del PSC, més vigent que mai, davant aquest i altres comportaments de militants a títol individual o col·lectiu.
Recomano llegir o rellegir el Codi Ètic vigent que varem aprovar en el 8è Congrés, i varem modificar en el 12è. Un Codi, basat en el exemple i mestratge de Joan Reventós, juntament amb altres màxims exponents del socialisme català, el qual conté detallades descripcions i prescripcions de com s’han de comportar els militants i simpatitzants socialistes, tinguin o no càrrecs institucionals, però especialment els qui en tenen, puix  han de servir d’exemple pel partit i per la societat.
I molt mal exemple ha donat aquest diputat, i amb ell altres membres del Grup Parlamentari Socialista en el Parlament de Catalunya, i amb tots ells,alguns ex diputats i ex consellers que creien ser dipositaris de les essències del partit , poder impartir doctrina i marcar el recte camí a seguir. No volem ni necessitem guies espirituals tant poc fidels a la història del partit, i tant poc respectuosos a la democràcia interna i externa, com al Codi Ètic que ara esmentava. Un Codi que destina un capítol a : EL PSC, UN PARTIT DEMOCRÀTIC, deixant clar que podem discutir, discrepar i proposar alternatives a qualsevol tema plantejat, però una vegada votat, el resultat ha de ser acceptat i respectat. No sé si els hi sona un tema tant elemental com aquest¡¡¡
Un altre capítol porta per títol: EL PSC, UN PARTIT PLURAL,LLIURE I TOLERANT. Hi podríem haver afegit, i amb una immensa paciència i capacitat d’encaixar comportaments insòlits per part d’actuals o antics companys de viatge que s’han passat pel folre l’exemplaritat en tots els actes, demostrada durant més de 30 anys.
Perdonar, sí, però no oblidar. Aquest principi que no sé de qui és, m’ha servit de guia durant tota la meva vida, especialment la política i considero que és més vigent que mai. Hem vist i patit uns comportaments mai imaginats per part de membres destacats del partit, quan formaven part de l’anterior executiva, o en tant que diputats al Parlament o en altres institucions. Es evident que alguns comportaments poden ser perdonats, però no oblidats per la formació de futures candidatures electorals, siguin municipals, autonòmiques o generals. No pot ser que persones amb carnet del partit, puguin interpretar la democràcia, al seu gust i conveniència, o vulnerin el Codi Ètic amb arguments insòlits. Sinó hi creuen és que s’han equivocat de partit.
Hem arribat a l’hora de la veritat en el procés pel dret a decidir. Queden pocs dies perquè la gent constati el camí sense sortida on ens ha portat el president Mas, i els seus socis de govern i altres companys de viatge. Ben aviat tothom veurà com la única sortida viable és la que ha exposat el Primer Secretari, Miquel Iceta. Aquesta posició s’ha de mantenir i defensar per tots els que formem part de la família socialista, i qui no hi cregui o no tingui prou valentia per fer-ho , millor deixi pas a d’altres. Les tensions, s’han anat acumulant i el PSC ha de mostrar l’alternativa factible, per sortir d’aquest carreró. Anem en la bona direcció. Que ningú ho espatlli i millor ser 19 convençuts , votant el mateix, que tenir algun discrepant a l’interior. Ens esperen unes setmanes realment complicades, però estem ben dirigits. Aviat veurem els resultats.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?