Sunday, August 10, 2014

 

UN DANY IMMENS- art. Regió 7

UN DANY IMMENS.
Aquest serà un any recordat en el nostre calendari col·lectiu per múltiples raons, a les quals s’hi ha afegit una de ben especial i inesperada com ha estat la confessió del president Pujol, i tot el que significa de judici a una etapa essencial de la nostra existència col·lectiva. Res serà igual a partir d’ara, i tot just comencem a veure’n les conseqüències. Que ningú cregui en un fenomen passatger, des d’ara assistirem a revelacions, investigacions i constants informacions verídiques o no , sobre un període de la nostra història que no havia estat sotmès a l’autocrítica .
Ens hem acostumat, més ben dit, ens han acostumat a pensar i creure en la bona fe i la bona actuació pròpia, i a penjar la mala fe i les males intencions, com procedents del govern central, del que anomenem el Madrid – polític. L’ús i abús de l’enemic exterior, és inherent als partits nacionalistes, i facilita enormement la justificació dels errors propis, els fracassos i fins i tot les males pràctiques. De tot hem vist en el nostre país, i no és de rebut que ara molts es considerin enganyats o sorpresos per unes informacions que, amb més o menys detalls, tots coneixíem. En aquestes mateixes pàgines de Regió 7 hem pogut llegir reaccions d’actuals i antics dirigents de CiU que semblaven ignorar les coses que passaven. Potser en part, sí, però en línies generals el que està sortint en els mitjans de comunicació era força evident i conegut en petit país com el nostre.
I tot just comença el judici a tota aquella etapa fins arribar al present més recent. El dany que provocarà serà immens. Durant molts anys, ni els mitjans de comunicació públics, fèrriament sotmesos al control i censura del govern, ni la majoria de mitjans privats, generosament subvencionats per la Generalitat, admetien informacions sobre fets que succeïen en el país i en el govern. Era inútil aportar informació de males pràctiques, perquè no tocava parlar d’aquests temes. Eren immediatament rebutjats els temes més delicats , més lligats a tripijocs impropis d’un govern rigorós. Tots els qui hem estat durant anys en el Parlament i actuant en el territori, hem tingut aquestes experiències, i quan ja donàvem per amortitzat aquest període i aquest estat de coses, apareixen unes declaracions que avalen aquells fets.
He de dir que personalment estic trist, decebut i preocupat per l’immens dany que les revelacions que ja tenim, però sobretot tindrem, causaran sobre tota la societat catalana, i l’espanyola, i sobre tots els que ens dediquem a la política amb ànim solidari , constructiu i honest. No crec en les casualitats, ja ho vaig dir la setmana passada, però ara i aquí que ningú cregui que el procés sobiranista no en patirà greus conseqüències. Les tindrà, i molt importants, perquè tot el que sabem i sabrem, atacarà l’ànim col·lectiu, la moral col·lectiva, i deixarà una empremta durant molts i molts anys.

Les revelacions del president Pujol d’una suposada herència externa és el menys important dels fets, és una anècdota al costat del que sabem i sabrem de les maneres de fer i actuar de tot un “règim”. Apareixeran les connexions de consellers actuals i passats, de la primera i segona línia de tots els governs , en les males pràctiques...un degotall de noticies i realitats, incompatibles amb un país que volia donar lliçons a la resta d’Espanya i del món. Es molt dur veure derrotat un president contra el qual varem lluitar, en tant que adversari polític, i comprovar que no l’hem vençut en justa lid sinó s’ha auto derrotat i auto destruït al final de la seva vida. I no menys indignant és veure com el seu partit, el seu entorn immediat, el rebutja i l’aparta, volent fer veure que no és dels seus. Creure que la paraula màgica de “refundació” esborra el passat, perdona els fets i fa oblidar la realitat és fugir d’aquest món. Ara sortiran fets, actuacions i maneres d’actuar que molts ja havíem denunciat i havien estat considerades invencions de l’oposició . Comença un judici públic ,sense garanties, de tota l’etapa fonamental de la nostra vida col·lectiva. Un trist final pel que havia de ser un model d’existència.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?