Wednesday, August 13, 2014

 

DOL PER LA MORT D'UN GRAN EMPRESARI - art. Nació Digital Solsona

DOL PER LA MORT D’UN GRAN EMPRESARI.
Avui, dimecres dia 13 d’agost, a primera hora del matí m’he assabentat de la mort de Josep Puig i Riu, previsiblement d’un infart. Una dolça manera de morir sinó fos perquè només tenia 52 anys i una llarga vida per endavant, plena de projectes en múltiples àmbits del sector de l’hostaleria, el lleure i l’oci.
El vaig conèixer fa prop de 30 anys i la primera impressió va ser impactant pel que tenia d’entusiasme i claredat en el que volia fer, en una comarca com el Solsonès que no semblava la més adient per tanta ambició. Recordo el gran projecte de Can Puig, quan tot era una zona rústega, i es feia difícil imaginar la transformació que li volia donar per convertir l’espai en un gran complex hostaler, innovador, modern i pensat per múltiples esdeveniments. Em va mostrar els plànols i les propostes que contenien. Em van semblar tant ambicioses que temia un fracàs.
No solament no va ser un fracàs sinó es va convertir en un model de planificació, promoció i funcionament des del primer dia fins avui. Un projecte totalment compartit per la seva dona, autèntica mà dreta del Josep. Un matrimoni capaç de convertir-se en un dels més rellevants empresaris hotelers del Solsonès i comarques veïnes, com ho mostraven els múltiples esdeveniments que es duien a terme en el seu establiment. Unes instal·lacions de les més grans de Catalunya a nivell de cuina i menjador. Un menjador diàfan, immens, capaç de ser transformat en teatre, sala de ball o de concerts, i tanmateix acollidor, tant per 100 persones, com per 300 o 500. Ben pocs llocs del país poden dir el mateix. I altres menjadors més petits, més reservats, o més populars per poder oferir diferents ambients , en funció de les necessitats.
Varem convertir-nos en bons amics, després de diverses reunions i ajudes que li vaig oferir en tant que Diputat al Parlament de Catalunya, posant-lo en contacte amb l’administració central per poder-se acollir a plans d’ocupació, o amb la Generalitat per obtenir ajudes autonòmiques. Ell tenia clar que l’esforç, el risc i el diner l’havia de posar ell, però aprofitant les ajudes existents, i així va anar construint el complex per fases, començant per les més útils i atractives i continuant per altres de complementàries molt importants per esdeveniments concrets com casaments, aniversaris, etc.
El seu cap bullia de projectes i propostes, en un exemple clar de com ha de ser un empresari valent i innovador, fins i tot en els moments més complicats d’una crisis com la que patim ara. Era capaç d’adaptar-se i buscar noves formules per atraure gent al restaurant, o a l’hotel amb unes habitacions dignes d’un establiment de primaríssim nivell. Amb empresaris com ell el país funcionaria d’una altra manera. No era dels que es queixaven o demanaven ajuda externa, l’impuls li sortia de dintre tot i considerar que a nivell turístic i empresarial hi havia molt camí per recórrer a nivell de país.

Avui plorem la seva mort per inesperada, injusta, i a destemps quan tenia multitud de projectes per tirar endavant. La comarca perd un gran empresari, model per molts d’altres. Trameto el meu més sentit condol a la família i a tots els amics, per aquesta pèrdua. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?