Monday, July 14, 2014

 

DEMOSTRACIÓ DE FORÇA I PARTICIPACIÓ- art. Nació Digital Solsona

DEMOSTRACIÓ DE FORÇA I PARTICIPACIÓ.
Qui tenia dubtes se li han esvaït perquè la jornada d’ahir diumenge dia 13 de juliol serà recordada amb entusiasme per tots els militants del PSC i del PSOE. Aconseguir una participació del 66% en unes eleccions internes, directes per part dels 200.000 militants del PSOE i els 20.800 del PSC , és un èxit esclatant. Tots sabíem els perills d’un repte com aquest, però calia fer la prova. I la prova ha estat superada amb un notable clar, contundent.
I ja és la segona prova realitzada, després de les primàries per elegir l’alcaldable a la ciutat de Barcelona. També en aquell moment es va plantejar la complexitat de dur a terme aquesta votació, sobretot perquè es volia obrir a simpatitzants i fins i tot ciutadans en general. No és fàcil evitar possibles accions de grups, àmbits o sectors, interessats en torpedinar processos de democràcia directa, però qui no corre perills no és capaç d’esdevenir líder, de manera que malgrat les pors, es va tirar endavant la proposta, amb un resultat esplèndid. Concretament 7.400 persones hi varen participar: 1.462 militants, 797 simpatitzants i 5.204 ciutadans, no vinculats al partit. En aquell moment, encara hi hagueren algunes veus que consideraven que la participació hauria d’haver estat més alta, per fer-la més ambiciosa.
I just fa 3 dies que unes primàries semblants,  organitzades per ERC a la capital,  només varen aconseguir 1.200 votants. Increïble, en un partit en alça, amb ambició d’aconseguir l’alcaldia, i incapaç de mobilitzar a més gent que aquesta xifra, quan podien votar militants, simpatitzants i “amics” del partit en general. Es a dir, tothom qui volia. Amb aquests resultats es pot comprovar com un gran partit pot passar per una etapa difícil, complicada, de baix to, però que si és capaç de revoltar-se contra l’adversitat i empren camins agosarats, trencadors amb el passat, i conectadors amb la gent, pot sortir de la crisis, clarament reforçat.
Es el que ha passat amb Jaume Collboni, de cara les eleccions municipals de Barcelona, o amb Miquel Iceta, com a nou Primer Secretari del PSC, i amb Pedro Sánchez com a nou Secretari General del PSC. Tres nous lideratges aconseguits amb la participació directa dels militants del partit, i en només 3 mesos de temps. Un instant per un partit amb 135 anys d’història. I ara toca rematar la feina en els congressos extraordinaris del dissabte vinent en el cas del PSC i en l’altre cap de setmana, en el cas del PSOE.

Si un partit ha de disposar d’un lideratge clar, i un equip potent, no menys important és que disposi d’un programa ampli i “revolucionari” adaptat als temps que ens toca viure. No podem anar amb les vells formules, perquè no serveixen, o son massa lentes per resoldre els problemes actuals. Tot s’ha de posar al dia i sobretot avançar-se al futur, i ara toca veure, exposar i acordar aquests nous camins. La ciutadania no vol discursos, vol propostes, vol alternatives, i si se’ls hi donen, els hi faran confiança. L’any vinent tindrem eleccions municipals s tots els ajuntaments, i eleccions autonòmiques en bona part de les CCAA, per tant, el primer repte és molt rellevant. I ara mateix, toca sortir del tema únic català, per poder emprendre reformes i projectes concrets. El lideratge de Miquel Iceta ben aviat es comprovarà com beneficiós, no solament pel PSC sinó pel conjunt del país, perquè té propostes concretes i vàlides per treure del camí sense sortida en que ens han ficat CiU i ERC. Ben aviat ho veurem.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?