Tuesday, May 27, 2014

 

INTEGRACIÓ CRÍTICS, MALS RESULTATS, PROJECTE FUTUR DEL PSC



INTEGRACIÓ CRÍTICS, MALS RESULTATS, PROJECTE DE FUTUR.
Just tancades les urnes, ens trobem de nou, amb els moviments preparats, previsibles i planificats de fa temps, dels anomenats crítics que no sabem ben bé a qui agrupen. Suposo que molts d’aquests deuen estar contents amb l’elecció d’Ernest Maragall , integrat a ERC. Es el primer que s’ha col·locat, “fidel” , se suposa, als seus ideals i projecte.
Algunes veus de l’actual executiva, i de fora, demanen “integració” d’aquests crítics, dintre del partit, i tenir-los en compte en la nova etapa que s’obrirà arrel del Consell Nacional extraordinari que es convocarà dintre de pocs dies.
Francament no en sóc gens partidari. Hem d’aprendre del passat i el present , per no repetir els mateixos errors. No hi ha pitjor crític que aquell que es creu posseïdor de la veritat absoluta, i de les essències del socialisme, com per rebatre tot el que pensa i decideix el conjunt del partit. Per ells, és el conjunt del partit el que està equivocat i va en la direcció equivocada. I poden posar com exemple els mals resultats obtinguts en aquestes eleccions europees, sense acceptar de cap manera que una part d’aquest resultat és degut a l’existència dels propis “crítics” que han malmès la imatge d’unitat i projecte del PSC.
Que cada setmana apareguin noms, antigament rellevants del PSC, mostrant discrepàncies, retrets, atacs a la direcció , en diferents indrets i àmbits del territori català ha fet molt de mal a tot el nostre projecte. Es evident que la gent desconfia de qui mostra falta de credibilitat i sobretot d’unitat en un partit. Han fet tot el possible per desestabilitzar l’executiva i la figura del Primer Secretari, i ara li imputen els mals resultats. Aquest és un joc que tots coneixem i és més vell que la pròpia existència del fet polític.
La majoria d’aquests personatges que ens donaven lliçons d’ètica i comportament lleial pocs anys enrere, son els protagonistes de transfuguisme en ajuntaments,i altres institucions. Ara, modificaran els fonaments de l’ètica per justificar el pas cap altres formacions polítiques , retenint càrrecs aconseguits sota les sigles del PSC, i promouran moviments i plataformes per poder continuar gaudint dels privilegis de “servir el país” sota altres plantejaments. Això és més vell que l’invent de la roda. Qui vulgui marxar que ho faci, però el projecte del PSC és ben viu i potent com per remuntar la davallada que tenim.

No ens passa res que no hagi passat en tots i cadascun dels partits socialistes o socialdemòcrates del món. Períodes d’esplendor, seguits de períodes de crisis i desconcert davant noves realitats, difícils d’assumir i adaptar. El PSOE ha pres una bona decisió, i Pere Navarro, també. Son dues realitats diferents que cal afrontar de manera igualment diferent. El lideratge del nostre Primer Secretari és molt diferent d’un vell i esplèndid Pérez Rubalcaba que ha estat a peu del canó i en primera línia de combat durant 30 anys. Res a veure, amb la realitat catalana de Pere Navarro el qual pot portar eficaçment la nostra travessia del desert, en els propers mesos i anys. Una reacció a temps, permetrà redreçar el camí i tirar endavant. El Consell Nacional decidirà , i qui no li sembli bé, pot emprendre altres camins. Que s’ajuntin tots aquests que tenen les essències, i les portin cap on creguin convenient. El PSC té prou solidesa com per encarar el futur, amb serietat i fidel als seus plantejaments fundacionals.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?