Wednesday, May 28, 2014

 

AMOS DEL NOSTRE DESTÍ

AMOS DEL NOSTRE DESTÍ
Just anunciar l’assumpció dels mals resultats electorals, a nivell de PSOE i PSC han sortit els habituals mitjans de comunicació per criticar, proposar o fins i tot exigir les vies que hem de fer servir per dur a terme la renovació de propostes, projectes i/o lideratges. La pluralitat informativa s’ha reduït fins extrems realment alarmants. Es difícil trobar un mitjà de comunicació escrit, parlat o visual amb el qual confiar que donarà informació objectiva i ben fonamentada. Res d’això , el partidisme i els interessos més obscurs dominen aquests mitjans, amb la inestimable col·laboració i participació de tertulians ben pagats i alimentats per aquests mateixos mitjans, en un cercle viciós, impossible de trencar. Aquesta pressió mediàtica, exercida durant anys, acaba influint de manera decisiva en els ànims dels nostres militants, simpatitzants i votants. Es lògic i comprensible. El problema és com fem front a tot aquest exèrcit d’opinadors, sense caure en el seu parany.
I si aquesta pressió ambiental, constant, permanent i en tots els àmbits i sectors, troba dintre del partit o en el seu entorn immediat persones que busquen sortida a les seves ambicions personals, a la seva egolatria desaforada o simplement, fer mal per fer mal, que de tot hi ha en els grups “crítics” “dissidents” o impulsors de projectes sobiranistes, l’amplificació dels problemes i recerca de solucions es fa molt més complicada. Tota declaració, reunió , manifest és amplificat fins extrems increïbles per tots aquests mitjans de comunicació, donant la impressió de que el descontentament o la crisis és de dimensions immenses, quan la realitat és totalment diferent.
Acabo de veure els 34 suposats impulsors d’una plataforma, moviment o proposta de partit socialista alternatiu. Els noms més coneguts son d’ex consellers/ es, persones que mai admetran que els nostres problemes varen començar amb ells. Creuen ser referents i dipositaris de les essències del PSC i poden marcar la seva ruta cap un futur sobiranista que res té a veure amb els nostres ideals, ni principis fundacionals o projecte de futur dintre d’una UE que volem federal i social. No entenen ni acceptaran que el descrèdit del partit va començar amb unes polítiques del Tripartit que no varen respondre a les expectatives posades en ells. Tampoc acceptaran que la gent vol cares noves que mai ells representaran perquè recorden aquelles batalles, conflictes i mals rotllos viscuts en els dos governs d’esquerres. Els qui érem alcaldes, regidors, diputats al Parlament, o en altres càrrecs tenim ben vives les decisions preses per aquests capdavanters d’aquest moviment. Varem patir i varem haver d’aguantar, recolzar i votar propostes amb les que no hi estàvem d’acord. Varem constatar clares deficiències de gestió i acció política per part d’aquests protagonistes, i tampoc en els seus càrrecs de partit hi varem veure l’energia i claredat d’idees i propostes que ara exigeixen a la direcció actual, i molt especialment al Primer Secretari, Pere Navarro.
Som AMOS DEL NOSTRE DESTÍ, els militants i les militantes del PSC, com ho hem estat sempre. No volem que siguin els mitjans de comunicació, contraris als nostres ideals els qui ens diguin com hem de fer les coses. Ho sabem molt bé, i no hem de deixar-nos contaminar per crítiques destructives, o interessades en fer fracassar els canvis proposats per una direcció que varem elegir lliurement, amb un suport esclatant, i que ha de conduir el partit cap una nova etapa, en la qual tinguem un millor encaix en la societat a la qual servim. No podem acceptar que uns pocs ressentits, egòlatres o anyoradors d’un passat en el qual ells feien i desfeien al seu gust, torni. Si volen muntar el seu propi partit, endavant, però no pretenguin donar lliçons d’ètica, progressisme, i encara menys, de socialisme. Els qui continuem en el partit, podem tenir propostes , i dees o alternatives a algunes de les decisions preses, però les defensem on pertoca, sense marxar el partit i encara menys, fent servir mitjans externs i oposats al PSC per donar la impressió de tenir al darrera molts seguidors.

Ho varem veure en el Congrés o en tots i cadascun dels Consells Nacionals, la correlació de forces de cada sector. Volem que el partit retrobi la solidesa, i coherència que l’ha caracteritzat, i no volem “il·luminats” que diguin cap on hem d’anar. I menys rebre lliçons de catalanisme o socialisme. Dues cares de la mateixa moneda, i no vulguin fer-nos anar cap a vies impensables en el socialisme internacionalista on sempre hem estat. Si el seu oportunisme els porta cap altres camins, que hi vagin sols, i deixin de provocar inestabilitat i malestar, en un partit que necessita més que mai, unitat i coherència. Som i serem AMOS DEL NOSTRE DESTÍ.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?