Wednesday, April 16, 2014

 

IMPROVISACIÓ PERMANENT I ALTRES REALITATS

IMPROVISACIÓ PERMANENT I ALTRES REALITATS.
Dintre d’uns mesos o uns anys, quan es reculli tot el material generat pel procés a decidir, els estudiosos es faran creus de com es va endegar un projecte amb tanta poca serietat, tanta improvisació, tantes incerteses i tanta mediocritat en el lideratge. S’ha de reconèixer que la “fugida endavant” demostra la total manca de criteri i sobretot la nul·la por al ridícul més espantós. Cada dia tenim mostres de com un govern és capaç de dir una cosa i la contrària, sense per això perdre la compostura. Tot s’hi val, i tot és possible, convençuts que els mitjans públics i privats a les seves odres els hi riuran les gràcies.
I la formació del Consell Assessor va ser prou ben triat com per tenir-hi gent capaç de posar per escrit les teories més extravagants, i les propostes més imaginatives i irrealitzables. Tot hi cap, i el portaveu del govern, Sr. Francesc Homs, les ven amb una gosadia mai vista en cap altre dirigent polític. El mateix és capaç de fer el provisional Sec. d’organització de CDC , Jordi Rull, i qualsevol altre dels habituals en els mitjans de comunicació. Tot està per fer i tot és possible en aquest viatge cap a la Itaca, somiada, situada en terres ignotes.
I l’ANC els segueix de molt a prop no sigui que en un moment donat es donin compte de que han perdut el guió i volen anar per camins més realistes. Tots ells defensen i estan convençuts de la celebració del referèndum el dia 9 N. Es igual el què passi amb el cens electoral, o no poder disposar de l’entramat electoral necessari( juntes electorals, sorteig de les meses electorals, locals, urnes, cabines,etc, etc, etc,). Encara hi ha temps, i com que tot s’improvisa, algú deu pensar que es poden fer urnes de cartró, i si convé posar-les a carrers i places, i si convé el cens electoral s’improvisa agafant el que hagi quedat de les eleccions europees. Ja no ve d’aquí, a l’hora de fer les coses.
Que les xifres s’inflin fins extrems impensables, és el de menys. Ara mateix, l’entitat Contrastant, amb Miquel Almirall al capdavant acaba de comptar les persones presents a la Via Catalana, i actes complementaris i deixa la xifra de participants per sota dels 700.000.  Es a dir, que res dels 2.000.000 que alguns de l’ANC havien donat, o els 1.600.000 que havien acceptat com a mal menor. No, màxim 700.000. Una xifra espectacular, sense cap mena de dubte, però que posa les coses també en el seu lloc concret. El mateix va passar amb la immensa manifestació de l’any 2012, en que els 1.500.000 es deixava en 800.000 participants que continua sent una xifra enorme, però hi ha persones interessades en multiplicar les xifres i aleshores cauen en la irrealitat. Segons aquest mateix comptador de participants, en el Passeig de Gràcia hi caben 200.000 persones com a màxim, i no 1.000.000 com a vegades s’ha donat. I és que quan s’improvisen les coses i es volen posar a nivell mundial, els números creixen i creixen fins esdevenir irreals. Anar per aquest camí és un greu error perquè treu serietat i legitimitat al projecte, sigui quin sigui.  Hem de reconèixer que les xifres de participants i l’entusiasme generat ha estat prou rellevant com perquè no se l’hagi de falsejar.

Però tornant als darrers esdeveniments, basats en si Catalunya quedaria fora o no de la UE, el despropòsit és tant gran que no era ni tant sols imaginable. Que tots els grans líders, els grans juristes es pronunciïn no és suficient com perquè el Consell Assessor modifiqui el seu dictamen. Ells han de fer la seva feina, i la seva feina ha d’anar lligada al que vol sentir CiU ( més ben dit CDC) i ERC, i ja està. Cada informe és un vestit fet a mida, i al final de la seva esgotadora feina tindrem uns quants documents que passaran a la història, pel seu irreal contingut. I com diuen els promotors si Espanya no deixa fer el referèndum demanaran empara a les forces internacionals. Deu meu, suposo que s’ho creuen, però és increïble dir-ho i sobretot pensar-ho. De totes maneres els mesos van passant i algun dia arribarem al 9N, o més ben dit a la data indispensable per convocar el referèndum, i aleshores veurem quina serà la realitat concreta i directa. Ningú podrà negar que estem vivint un moment mai imaginat, la història , en viu i en directa, amb uns canvis diaris que es van improvisant i que ningú domina ni controla. L’emoció és quotidiana si bé contrasta amb la situació del país, amb centenars de milers de persones que miren com parlem de tot, menys de les seves necessitats. Aquesta és la part dramàtica del procés que no podem obviar. Dintre de poc arribarà el moment de donar explicacions i topar amb la crua realitat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?