Saturday, April 26, 2014

 

CREDIBILITAT A LES COMARQUES GIRONINES



CREDIBILITAT GIRONINA.
Aquests dies hem assistit, en viu i en directe , a la darrera sessió de la crisis del PSC a Girona, en la persona de Quim Nadal.  En la seva carta de renúncia al càrrec de President de la Federació, dirigida al Primer Secretari , Juli Fernández ja es cura amb salut dient que alguns interpretaran o interpretarem que no era el moment adequat, a les portes d’unes eleccions europees convertides en més que un repte pels socialistes, però s’excusa dient que “mai és el moment oportú”... Francament, no crec en les casualitats, i menys coneixent-lo com l’he conegut al llarg de molts anys de treball conjunt a la FMC, en el partit o en el Grup Parlamentari.
I dir que la seva renúncia, no té relació amb la dels altres 9 membres de l’executiva, tampoc és creïble, de manera que la credibilitat d’ell i la dels altres components , està més que en la corda fluixa. Segurament els hi és igual, però no deixa de sorprendre que persones amb importants càrrecs institucionals, i de partit, els importi un rave el mal que puguin fer al partit en el qual militen.
Ho he dit mantes vegades i ho he comprovat en nombroses ocasions com persones que han tingut una gran rellevància pública, malmeten tot el seu historial a l’hora de passar a segon terme. Massa sovint, creuen tenir dret a un tractament especial, a continuar marcant el camí a seguir i no volen apartar-se per donar pas a noves generacions, a noves idees i formes d’actuar en política. I no parlo en raó de l’edat, sinó de les circumstàncies que ens ha tocat viure a tots plegats. Molts varem arribar molt aviat a la política i també hem hagut de deixar pas, més aviat del que és habitual en altres latituds, però la servitud és aquesta. Comprendre i acceptar quan ha arribat l’hora de deixar pas. I deixar l’egolatria a casa.
Em decep veure i escoltar declaracions grandiloqüents en mitjans de comunicació aliens a la causa socialista. Més ben dit, mitjans que busquen la més petita dissidència per exposar-la , ampliar-la i escampar-la com a mostra de la feblesa del PSC. I que aquesta mostra provingui de qui ha ostentat bona part dels càrrecs més importants del partit, i les institucions, provoca decepció i llàstima. No té credibilitat, ho sento. Com tampoc la veig en els altres companys de viatge de la federació gironina. En aquest moviment hi veig oportunisme, ganes de fer mal al partit, per després poder explicar que els mals resultats son culpa de la direcció nacional.
Puc entendre i acceptar el no compartir les decisions de la Direcció nacional, però sempre havíem expressat els desacords en els òrgans pertinents, i no al carrer o davant de mitjans de comunicació clarament hostils al partit. No he vist ni escoltat aquestes crítiques en el Consell Nacional, lloc on s’han de debatre i votar, i vull recordar que la Direcció Nacional va estar elegida pel Congrés, i el Primer Secretari en votació nominal i secreta. No és de rebut qüestionar-lo ara, i fer moviments , manifestos i actuacions totalment contraris al que ha estat la cultura del PSC.
Estic convençut de parlar per boca de molts militants i simpatitzants de les comarques gironines o del país en general, que la credibilitat la veiem en el Primer Secretari, Juli Fernández, i no en els membres que han abandonat l’executiva de federació, inclòs el seu president. He estat president d’una federació, i puc assegurar que la feina que es pot fer és immensa si hi ha dedicació, bona feina i ganes de tirar endavant. Si aquest no ha estat el cas de la federació gironina, potser no ha estat culpa ni del Primer Secretari, ni de la Direcció Nacional. I tots sabem que estem en el partit per voluntat pròpia i qui cregui que no representa els seus ideals, pot buscar-ne un altre que millor li escaigui. Animo el partit a les comarques gironines a continuar batallant per assolir els objectius que tots aspirem.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?