Monday, September 20, 2010

 

EN RECORD DE LABORDETA

A UN BON EXEMPLE
Ahir varem ser molts que ens varem llevar amb una gran tristesa, una vegada assabentats de la mort d’una gran persona, compositor, cantant i polític, entre d’altres dedicacions. L’amic, company i admirat Labordeta ens va deixar. Fins molts pocs dies abans el podíem escoltar de comentarista i ell mateix havia relatat el càncer que patia.
Llàstima que hagi marxat tant aviat. En molts casos 75 anys son pocs, haguéssim volgut tenir-lo un grapat d’anys més. Era la veu de l’experiència , de la saviesa, de la cruesa en les opinions i la contundència en els fets. Ha estat exemple per molts de nosaltres i per mi estat un dels referents en tant que polític.
Per les reaccions a la seva mort, de seguida es comprova si una persona és estimada i admirada i llegint els diaris d’avui, queda clar que s’havia fet un lloc d’honor en tot el país, independentment de l’edat, la procedència o la militància.
Recordo els anys de Diputat al Congrés en que les seves intervencions eren clares i contundents. Sovint trencaven la normalitat parlamentària per esdevenir peces excepcionals del parlamentarisme. Passaran molts anys, abans no tinguem una persona comparable.
I , per sort les noves tecnologies permetran una llarga vida a les seves actuacions, tant parlamentàries, com de la faceta de cantant, com de bon caminant que mostrava una part del país als televidents.
En fi, és lògic que se’l recordi i que se l’estimi. Es bo , agafar-lo com exemple, perquè tenia tot el que un bon polític ha de tenir, ell que mai s’havia imaginat exercir-ne. Recordem-lo, escoltem les seves cançons i sobretot els missatges que contenen. Que descansi en pau.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?