Thursday, November 03, 2016

 

REFREDAR LA INDIGNACIÓ - art. Blogesfera socialista

REFREDAR LA INDIGNACIÓ.
Espantats pel què han fet, i com han dut a terme unes maniobres mai vistes ni imaginades en tota la història del socialisme espanyol, els actuals membres de la Gestora, i els seus impulsors, pretenen una maniobra de distracció com és la de deixar refredar la indignació de tots els militants, mitjançant la creació de comissions que estudiïn el nostre futur col·lectiu. En diuen reformular el socialisme, buscar les nostres arrels, i proposar alternatives de futur...
La conseqüència directa d’unes actuacions tant inacceptables, ha estat la petició de baixa de milers de militants ( uns parlen de 8 o 10.000, i altres arriben als 20.000). En comptes de donar explicacions immediates, i convocar Congrés extraordinari i urgent, decideixen una altra maniobra indignant, com és la de donar de baixa aquests militants, pensant que així rebaixaran el nombre d’indignats, i podran continuar el seu full de ruta, consistent en esperar a que tothom , o bona part, se’n cansin i tirin la tovallola.
Després ells, ja tornaran amb la pretensió de refundar el partit, amb nous documents i una sensació d’haver girat pàgina a una de les etapes més tristes del socialisme. S’equivoquen de ple, i res pitjor que amagar el cap sota l’ala, pensant que els altres faran el mateix. Es massa gros, massa greu el que ha passat i com ha passat com perquè els militants permetin girar pàgina ,sense exigir responsabilitats, als responsables.
I en res ajuda a que els principals inductors del cop d’estat intern, Susana Díaz ( Andalusia), Fernández Vara ( Extramadura), Garcia Page ( Castella- La Mancha), i altres, s’entestin en no reconèixer errors ni donar les degudes explicacions. Però , tal com ja vaig aventurar en un anterior escrit, ara venen noves complicacions i conflictes, als que ja hem viscut en les sessions d’investidura. Ara ve, una immensa retallada, exigida per Brussel·les, i tot seguit els pressupostos per 2017...i tants i tants altres qüestions “d’Estat” que comportaran contradiccions flagrants amb els principis elementals del socialisme.
També hem de ser crítics amb actuacions dutes a terme per Pedro Sánchez, arran els resultats de l’anterior legislatura fallida. No es va aclarir prou la responsabilitat de POdemos en no formar govern, ni la dels partits catalans, ni la del PNB i altres. Hauria d’haver estat molt més contundent a l’hora de posar contra la paret totes aquestes forces parlamentàries que amb la seva fugida, han facilitat la continuïtat del PP.
Però, ara, tot és aigua passada i tots sabem quan fàcil és explicar a “toro pasado” el que s’hauria hagut de fer. La realitat és que tenim un grup parlamentari sense líder, supeditat a una Gestora “provisional”, amb un partit trinxat, i amb uns dirigents territorials que l’han portat per un camí intransitable. Què fer ara ? Doncs, és que ni es varen plantejar un pla B, ni una alternativa, ni una solució ràpida. Opten, per no fer res. Esperar, i confiar en que la militància aguanti i no exigeixi responsabilitats, ni pretengui “passar comptes” a tanta mediocritat i falta de coherència.
Mala cosa, quan es volen amagar els problemes o deixar passar el temps. En aquest cas, el temps no arregla res, al contrari, permet deteriorar encara més la situació i no ens podem permetre nous espectacles a les Corts Generals, amb el PSOE com “ase de tots els cops”, desviant l’atenció cap el que hauria de ser bàsic: resoldre els problemes dels ciutadans.

Sincerament no veig cap altra sortida ràpida i eficaç, que la de convocar Primàries i Congrés Federal. Sense ànims de revenja, no, simplement per posar ordre i concert en el socialisme espanyol, fer la travessia del desert que pertoca, però amb coherència i orgull, preparant el partit de cara a les properes conteses electorals. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?