Tuesday, October 04, 2016

 

PRIMÀRIES PSC - EL PRESTIGI GUANYAT- art.Blogesfera socialista

PRIMÀRIES PSC – EL PRESTIGI GUANYAT.
Entrem ja en la recta final per les Primàries i és lògic fer balanç dels dos candidats. No he vist diferències substancials, en el que ha dut a terme Miquel Iceta en aquests dos anys de Primer Secretari, respecte el que proposa la candidata Núria Parlón. En absolut, de manera que reitero la plena confiança en la continuïtat del Miquel, al capdavant del PSC.
I diria més. Ara més que mai necessitem algú de gran experiència i coneixement del nostre partit, però també del PSOE , per evitar mals majors. La pèssima imatge de la batalla campal en el PSOE obliga a maniobrar d’una manera molt intel·ligent per no caure en derivades no volgudes.
Varem poder veure Miquel Iceta, intentant fer de mediador amb altres federacions i molt especialment amb l’andalusa. No se’n va sortir, però el seu esforç ha estat reconegut per totes les parts, i significa el pes que té a nivell de tot el socialisme. Important bagatge per encarar el futur immediat.
Però és que a Catalunya entrem en una de les etapes més complicades de la nostra història contemporània. Qui lideri el partit ha d’estar en el Parlament. Es impensable portar les negociacions o atendre la ciutadania des de fora. Des d’ara i fins a finals de setembre de l’any vinent, veurem i viurem esdeveniments de gran rellevància en els que haurem de participar, d’una manera o altra. El Parlament és el punt neuràlgic dels propers mesos.
En Miquel és àmpliament conegut i reconegut arreu del país, i s’ha fet un lloc en totes les tertúlies polítiques, presencialment o com a referència. Forma part dels pocs líders polítics amb projecció social. S’ha guanyat el prestigi amb una feina immensa en tots els camps, i si algú vol saber què pensa té un ampli ventall de publicacions al seu abast.
Tenim , doncs, al davant una tria important, de cara el nostre futur col·lectiu. Considero Núria Parlón un possible valor de futur, però no de present. Ara necessitem algú experimentat, amb una gran dosis de coneixement i lideratge, capaç d’afrontar els problemes interns i els externs, amb rapidesa i eficàcia. I a plena dedicació, perquè la situació requereix total llibertat per moure’s per tot arreu, i no tenir el cap en dos llocs diferents.

Es hora de repassar trajectòries, veure posicions de cadascú i considerar qui pot dur el vaixell del PSC amb més garanties i seguretat. Per part meva, ho tinc clar. El prestigi de Miquel Iceta ha anat augmentant i ens ha portat cap un camí que semblava perdut. No vull tornar-lo a perdre. Nosaltres triem, nosaltres decidim. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?