Monday, October 31, 2016

 

ESTRANY PARTIT, ERC - art. Nació Digital Solsona



ESTRANY PARTIT, ERC.
Si s’estudia la història d’ERC, de seguida es veu que és un partit absolutament fora del corrent, totalment imprevisible, i difícilment homologable, amb cap altre. Alguns hi veuran avantatges, altres, greus inconvenients. Aquest és el meu cas, pel bon i puntual coneixement que n’he tingut al llarg de 16 anys en que els vaig tenir de veïns d’escó en el Parlament, i puc assegurar que tot el vist i escoltat, trenca les fronteres imaginables, en un partit polític. Al mateix temps els vaig llegir i estudiar, i de tot plegat, en trec una imatge, molt complicada, i molt poc fiable com socis de govern, i encara menys com partit de govern, a seques.
Dic això, a la vista de l’espectacle donat per Gabriel Rufián, en la sessió d’investidura en el Congrés dels Diputats, en la qual varem poder veure un fenomen , impossible de classificar, enviat per insultar, provocar, enriure’s del passat d’un dels partits fonamentals en la història d’Espanya, com és el PSOE, oferint una ridícula paròdia d’orador descontrolat, i fora de lloc.
Son imatges i paraules que quedaran per la història dels pitjors moments de la democràcia, i com exemple del que mai pot fer un Diputat, en un Parlament. Dirigents d’ERC diran que no tenien coneixement del discurs. Justificaran la intervenció en una personalitat “estranya” i mig aliena al partit...,però aquest és el seu cap de llista per Barcelona. Ja veiem que no el deixen sortir gaire i procuren “tapar-lo” amb Joan Tardà, però la realitat, s’imposa, i el dany és i serà greu.
Perquè ho dic ? Mireu, mai en un Parlament es poden trencar les relacions entre partits, ni de govern ni d’oposició, perquè la dinàmica parlamentària porta a buscar acords, intercanvis de propostes, etc. La intervenció de Rufián ha suposat el trencament total de vincles entre ERC i el PSOE, que recordem és el principal partit d’oposició. Vol dir que no podran comptar mai amb aquests vots per recolzar la presentació d’iniciatives parlamentàries, ni suports en Comissions. Queden en un gueto, com un grup estrany, i extern a la política parlamentària. Poden dir que com que pensen marxar aviat, tant els hi fa. Res més fals, i ben aviat ho veurem.
Però, és que a banda, dels improperis i bestieses dites per aquest fenomen de diputat, la seva ignorància és abismal pel que fa el propi partit on està ubicat. Estic d’acord en que el PSOE ha fet un pèssim servei a la seva història i a la coherència política,en aquests moments, però criticar les maneres de fer renunciar al seu Secretari General, suposa un cinisme, o més aviat una ignorància total de com ERC ha tractat els seus. Ja no parlo dels anys previs a la guerra civil, sinó dels darrers 40 anys. Segur que Rufian ni coneix ni ha sentit parlar d’Heribert Barrera, Secretari General del 76 al 87, ni de Joan Hortalà, Angel Colom, J.L Carod – Rovira, Joan Puigcercós, o Joan Ridao. Tots ells sortits, amb caixes destemplades dels seus càrrecs.
I tampoc s’imagina que està en un partit, ERC, que va pactar i governar amb CiU ( coalició de dretes, diria jo) durant un grapat d’anys de la Generalitat recuperada, amb un Barrera , President del Parlament i un Hortalà de Conseller, entre d’altres personalitats d’ERC, tots ells sota la presidència de l’inefable Jordi Pujol. I ja posats a creure que viu en un altre món, tampoc deu saber que els seus companys de partit estan barrejats amb altres de dretes, a Junts x Sí, en el Parlament de Catalunya i en el Govern de la Generalitat. Com podem veure, ERC va deixar anar un cap de llista que tenen amagat, per evitar descontrols excessius, però incapaços de controlar-lo quan decideix fer un joc de circ, amb ben poques habilitats. No ens deixarem embrutar per una paella bruta. Si algú buscava incrementar el grau de descrèdit en els polítics, i en una part de Catalunya, treure un element com aquest, és la millor via.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?