Wednesday, October 19, 2016

 

CAPITULACIÓ VERGONYANT - art. Blogesfera socialista

CAPITULACIÓ VERGONYANT.
Pel que estem veient i escoltant aquests dies, tot indica que el Comitè Federal de diumenge es vol convertir en una sessió de rendició davant el PP, i de claudicació dels nostres principis més sagrats: la coherència i el sotmetiment a la voluntat dels militants. Si varem ser consultats en l’anterior ocasió, volem tornar-ho a ser, en aquesta. No acceptem la política de fets consumats, i encara menys la de concedir “carta blanca” a uns pocs membres ,perquè decideixin per a tots. En els temes rellevants hem lluitat per ser escoltats, i ara no se’ns pot negar aquest dret fonamental.
I no s’hi val a dir que ara no es pot fer cap consulta perquè acaba el termini de constitució del nou govern, i tampoc podem anar a noves eleccions perquè no tenim ni Secretari General del PSOE ni candidat a la presidència. Tenim clar qui son els responsables d’aquesta situació inèdita, i impensable en tota la història del PSOE. I no poden ser els causants d’aquest despropòsit els que marquin la sortida fàcil de l’abstenció.
Susana Díaz ( Andalusia), Fernández Vara ( Extremadura, i Garcia Page ( Castella – Lleó) son els principals responsables del vergonyós Comitè Federal de fa quinze dies, i de la inevitable renúncia de Pedro Sánchez, per tant, no poden ser els qui marquin el guió a seguir, perquè és un guió que porta cap a “terres ignotes” per una banda, i cap al desprestigi més profund del socialisme en els darrers quaranta anys.
Perquè després d’una abstenció per permetre la continuïtat de Mariano Rajoy a la presidència del govern, vindran altres despropòsits inevitables per no fer caure el govern , com és l’aprovació dels pressupostos per 2017, i perquè no, els del 2018. Per molt que alguns prediquin que després de l’abstenció es pot dur a terme una política dura d’oposició, és voler fer-nos combregar amb rodes de molí.  
Confio, espero i desitjo que el PSC mantingui la fermesa en el vot en contra. I si té algun dubte del que pensa la militància que ens ho consulti, via correu electrònic, o qualsevol altra formula fiable en l’ús de les noves tecnologies.  He estat i sóc partidari de mantenir el protocol entre el PSC i el PSOE, perquè reforça els dos partits, i produeix un efecte beneficiós sobre tot el territori, però en aquest tema, si hem d’anar per lliures, toca fer-ho.
I mireu, prefereixo unes noves eleccions, encara que de 85 diputats passem a 70,però de pedra picada i en plena coherència amb els nostres ideals, que no pas mantenir els 85, i haver de donar la presidència al principal responsable del conflicte Catalunya – Espanya, i capdavanter d’un partit que té en els tribunals bona part de la seva història. Estem en un moment molt, molt delicat, i no podem ser els responsables de permetre la continuïtat d’un president incapaç de dialogar, negociar i trencar la dinàmica en la que estem ficats, sobretot els catalans, però també la resta del país.

Miquel Iceta està fent el paper que tots li hem encomanat, al·legant la coherència de votar no, perquè així ho va acordar per unanimitat el Comitè Federal. No és seriós convocar-ne un altre, per promoure una “capitulació vergonyant”. Una autèntica rendició incondicional, per haver decapitat el partit i el cap de llista, i considerar impossible afrontar unes noves eleccions. Els actors d’aquest desastre, el que haurien de fer en aquest Comitè Federal, és renunciar als seus càrrecs i dedicar-se a d’altres tasques per les quals potser estarien més dotats. En tot cas, dintre de la política i del socialisme, quan més lluny, millor. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?