Thursday, July 14, 2016

 

MALS PRESAGIS - art. Blogesfera socialista



MALS PRESAGIS.
Segones parts mai son bones i pel que estem veient poden haver-hi unes terceres, fatals. Si algú dubtava de la immensa mediocritat dels dirigents polítics, ara pot comprovar-ho, en viu i en directe, perquè estan donant una lliçó magistral de tot el que no convé fer en temps de crisis i emergències.
I no se salva ningú, tampoc el PSOE en uns moments en que convindria una demostració valenta i contundent de lideratge i homogeneïtat. En comptes d’això veiem com surten dirigents de primer o segon nivell expressant les seves opinions, recomanacions o propostes, amb un desgavell impropi d’un partit seriós. Si una cosa vol el ciutadà és cohesió, coherència i honestedat en les propostes , i no donar voltes i més voltes per no dir res important.
Em faig creus dels canvis a nivell del PSOE, però també del PSC, en temes tant rellevants com acordar una posició i mantenir-la, amb plena confiança amb els Primers Secretaris que hem elegit entre tots. Com podem reclamar confiança als ciutadans pels nostres líders, si nosaltres mateixos els qüestionem ? Com poden ostentar càrrecs de partit, presidents de comunitats que obliden la serietat que suposa ser la principal alternativa de govern ?
Que Rajoy és un mediocre i un inepte, no és cap novetat perquè ho ha demostrat a bastament en aquests anys de govern, i abans a la oposició, però si ha obtingut una raonable confiança dels ciutadans, s’ha de facilitar que torni a governar, ni que sigui per un temps raonablement curt, i poder anar a noves eleccions, amb altres lideratges, però ara i aquí no podem estar donant voltes rumiant què toca fer.
Es penós veure com ara Podemos reclama el que va torpedinar un mes enrere. O que CDC supliqui una alternativa a Rajoy, quan estava ja desconnectada d’Espanya...però la realitat fa del tot impensable intentar jugar a presidir un govern amb una colla de grups, partits i partidets que cadascú pretén coses diametralment oposades. Si lamentable és haver de continuar amb un altre govern Rajoy, molt més ho seria pretendre governar amb un Pedro Sánchez qüestionat a dintre, i lligat de mans de forces polítiques inexpertes, insolidàries i fins i tot antieuropees. El suïcidi polític no pot entrar dintre de les opcions de futur.
Per tant, toca facilitar el govern a Rajoy, i quan més tardem a comprendre-ho més mal ens farem tots plegats. Donem-li una abstenció, exigim-li canvis substancials en les reformes de l’Estat, i conformem una oposició dura i contundent, al mateix temps que ens oblidem de Unidos Podemos que prou feines tindrà a mantenir la cohesió i el treball parlamentari.
Conduir mirant al darrere i als costats no sol acabar bé. Considerar que no podem maniobrar d’una determinada manera perquè un altre partit ens pot menjar una part de l’electorat és pensar en curt, i els temps canvien a una rapidesa tant gran que res del que pot passar avui, es pot fer realitat demà.

En resum, estem en una situació d’indecisió, impròpia d’un partit de govern. Els lideratges es demostren en els temps complicats, on hi ha tempestes i batibulls, no quan regna la calma. Fem un pas ferm, i capgirem la paràlisis de tot el país. Es el que espera una majoria de ciutadans.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?