Tuesday, February 23, 2016

 

EL SENY PERDUT - art. Blogesfera socialista



EL SENY PERDUT
De tant “fardar” de seny , el devem haver perdut ,perquè francament tenim el país potes enlaire. Quan dic país es podria entendre tant Catalunya com Espanya, però ara em limitaré a parlar del nostre petit país: el català.
Que s’hagi esperat a tenir el Mobile World Congress ( MWC) a Barcelona per intentar tancar les negociacions pels convenis de Metro i Bus, és molt típic del caràcter mediterrani , ple d’improvisacions , giragonses i pressions de darrer moment, convençuts de que els que manen afluixaran ,per por de les conseqüències.
De les conseqüències de les seves accions, no en parlen ni els preocupen. Ells van a la seva, i el prestigi durament aconseguit, se’ls en fot.
Recordo una altra pèrdua de seny, en ocasió de la concessió dels Jocs Olímpics (JJOO) quan diversos col·lectius proposaven el boicot als Jocs, i tot un munt d’accions en contra de la Barcelona Olímpica, presidida per l’Alcalde, Maragall. I molts d’ells estaven a les files de Convergència, conscients de que un èxit dels Jocs impulsaria Maragall políticament...quina visió de país, quin sentiment tant patriòtic¡ Recordem-ho, com hem de recordar la protecció que es va haver de donar, en determinats trams ,als portadors de la torxa olímpica.
Bé, per sort aquella pèrdua de seny va ser passatgera i poc afortunada en els resultats obtinguts. La realitat fou que els JJOO varen impulsar Barcelona cap amunt del tot, convertint-la en una de les 10 ciutats més prestigioses del món. Aquella fita, aquella inversió ha aportat centenars de milers de milions a la ciutat, al petit país, i a tot el conjunt de l’estat. I tant és el prestigi ,que arreu del món, es pot parlar de Barcelona fins el punt de ser el lloc de referència per Catalunya i fins i tot per Espanya. Poca gent sabrà col·locar Catalunya en el mapa, però tothom sap posar-hi Barcelona. I tots ens en beneficiem d’aquesta marca, intangible, però d’un poder immens.
Doncs bé, ens l’estem carregant amb una constància increïble, fins el punt que aviat tornarem a sentir de que Africa comença en els Pirineus. Ara i aquí, tenim a Barcelona les principals empreses mundials en Noves Tecnologies, i això comporta que tots els mitjans de comunicació estiguin aquí i raportin arreu del món el que aquí passa, tant a dintre del MWC, com a fora. I que un dia el Metro estigui de vaga, i al dia següent el Bus, és la millor manera de tirar per terra el prestigi guanyat.
Culpables tots els que tenen responsabilitat en el tema, tant el govern municipal, com els sindicats, perquè calia tancar el conflicte un o dos mesos abans. Com sempre, uns i altres han cregut que a darrere hora uns i altres cedirien i la cosa quedaria tancada. Doncs, no. El dany està fet, i és immens. Com immens és el dany que produeix l’anomenat procés, ple d’estirabots, gesticulacions i sobre actuacions que en res ajuden a presentar una cara amable de les justes reivindicacions que tenim els catalans.
Sóc dels optimistes respecte el pacte a nivell estatal, imaginant-me Pedro Sánchez de President del Govern. Amb una bona dosis de seny allà , i una bona dosis, aquí, podríem cosir un nou pacte que permetés trobar l’encaix correcte de Catalunya dintre d’Espanya. Simplement hem de recuperar el seny perdut i posar-lo de nou en pràctica. Si en altres llocs s’ha aconseguit, també ho podem aconseguir aquí.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?