Thursday, October 29, 2015

 

TRISTES IMATGES - art. Blogesfera

TRISTES IMATGES
Durant el dia d’ahir, vàrem poder veure imatges d’un gran escorcoll policial, destinat a trobar més proves sobre les presumptes actuacions irregulars de la família Pujol. No me n’alegro en absolut i trobo penós que un polític com Jordi Pujol hagi pogut malmetre la seva trajectòria per un grapat de diners.
Tampoc me n’alegro de la destrucció de Convergència. Una autèntica auto destrucció plena d’accions continuades d’opacitat, estranyes operacions financeres, connexions impròpies d’un partit de govern i una dotzena més d’incomprensibles comportaments, fins el punt d’estar en joc la supervivència per culpa d’ells mateixos i no de l’acció dels altres partits.
Vaig conèixer i patir els millors anys del president Pujol. Aquells anys en que ens enviava als socialistes a “la merda de dos en dos”. Uns anys en que les seves compareixences en el Parlament estaven plenes d’orgull, prepotència i supèrbia, donant lliçons d’ètica a tots els qui l’escoltàvem i llençant anatemes contra els qui gosaven discutir-li l’acció de govern.
Uns anys en que els diputats de peu, aportàvem informacions sobre irregularitats en multitud d’obres de la Generalitat. No hi havia obra pública que no tingués desviacions pressupostàries immenses sense que ningú ho trobés estrany o investigués les causes. Els qui combinàvem treball municipal i treball parlamentari ens fèiem creus de veure com una obra de la Generalitat podia tenir increments d’un 30, 40 o 60% , sense cap problema i en canvi, en els nostres pobles batallàvem per evitar increments del 5% o del 10%, considerat el màxim admissible.
Massa anys de govern sense els controls indispensables. Massa anys de govern amb un control absolut de tots els mitjans de comunicació públics i amb prou diner com per comprar el silenci de molts mitjans privats. La publicitat passava per davant de la veritat, i l’acció de govern era venuda com la única possible i la més rigorosa imaginable.
I ara, que la Justícia està desmantellant aquell sistema i està provant les enormes falsedats, encara hi ha gent que no fa auto crítica. Encara molts justifiquen comportaments i accions , carregant les culpes en el govern central o en la paraula “Madrid” com origen de tots els mals de Catalunya. Tenim pendent el judici de tota l’etapa Pujol. I amb ell de tota l’etapa de governs de CiU en els quals, el victimisme justificava accions i actuacions que amagaven la corrupció i el mal govern.

Encara no s’accepta com evident la mala gestió de tots aquests anys, ni el malbaratament de recursos, ni la mala planificació i organització. Es més fàcil donar les culpes a Madrid que no pas haver d’admetre els greus errors interns. I sí, Catalunya té un inadequat sistema de finançament, però l’acció de govern podia haver actuat amb austeritat i rigor i evitar la bancarrota en la que estem. I no solament estem en bancarrota, estem en uns nivells de decepció, desorientació i tristesa , a la vista del que hem conegut i estem descobrint entorn la figura d’un ex president, i d’un partit que tot ho dominava, fins fa quatre dies, i que encara ara pretén assolir la presidència del país sota l’excusa de crear un nou Estat, amb una nova política i una nova moral. El seu temps s’ha esgotat, i el que toca, és iniciar una etapa radicalment diferent amb altres protagonistes i altres partits.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?