Thursday, November 20, 2014

 

EL SAGRAT ESCÓ



EL SAGRAT ESCÓ.
Fa molt de temps que no miro TV3 i menys a l’hora de dinar, però avui estava fora de casa i en el restaurant tenien posat el telediari del migdia, en el qual ha aparegut la Diputada Marina Geli per anunciar la creació d’un nou partit, Moviment Catalunya, conjuntament amb  Montserrat Tura , Antoni Castells i algun altre. De les seves paraules ha quedat molt clar que l’escó és d’ella, i per tant se’l queda, digui el que digui el partit ...el mateix deu pensar l’altra diputada, Núria Ventura que pel que sembla se’n va cap aquesta nova aventura.
Tot seguit TV3 ha ofert la visualització dels altres “dissidents”, “discrepants” o “buscadors de nous escons”: Antoni Comín, per una banda, Elena i Mohedano, per altra, i finalment el líder del NEC, Ernest Maragall....Un autèntic plafó de velles glòries, a la recerca de l’escó perdut.
Si el trio fundador del nou partit Moviment Catalunya, volia començar amb bon peu la seva presentació pública, no ho podia fer pitjor. Declarar “urbi et orbe” que es pot marxar del partit pel qual hom s’ha presentat i obtingut representació parlamentària, i tanmateix no deixar el càrrec, ja deixa ben clares les intencions i prioritats dels qui en formen part essencial. Es el pitjor missatge cap a la societat on estem inserits, i en el pitjor moment escollit.
Primer la “poltrona”, després ja donarem lliçons als ciutadans de com es pot estar en un partit nou, model de coherència i dedicació a la societat....No entenen que els ciutadans estan cansats de rebre lliçons dels qui menys en poden donar. Ja no creuen en líders caiguts ni en propostes miraculoses. Volen exemplaritat, volen sinceritat, honestedat provada, no sermons.
En el PSC , i de fet a Catalunya ens coneixem tots, i francament tinc especial interès en seguir el recorregut d’aquests ex consellers, ben coneguts per la seva intransigència i les seves imposicions al Grup Parlamentari quan ostentaven els seus càrrecs institucionals. Suposo que ara demanaran llistes obertes, llibertat de vot, independència plena a tots els càrrecs, i lògicament es situaran en el camp clarament independentista. I quan més a prop d’ERC , millor que millor.

També escoltarem grans lliçons d’ètica i coherència. N’estic segur, tant segur com que seran ells els autèntics dipositaris de les essències socialistes. Serem nosaltres, els qui ens mantinguem fidels al PSC, els qui no representarem el socialisme, catalanista que varen impulsar els nostres fundadors. Segur que els hem mal interpretat i mal seguit, i els hi correspon a ells, dir quin és l’autèntic, el genuí socialisme. Ens il·luminaran de com cal comportar-se i ser modèl.lics. I si mantenen l’escó i busquen renovar-lo , sota qualsevol altre paraigües, no és per afany personal sinó per servir a la societat. Catalunya els necessita, i ells estan disposats al sacrifici per acontentar aquesta crida al servei. L’escó és sagrat, i qui el té no el pot deixar. I menys perquè el pugui ocupar un candidat o candidata del PSC, que ha errat en el camí de la veritat. Hem entès el missatge, i segur que tot Catalunya, també. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?