Wednesday, February 12, 2014

 

660 NENS MAL NODRITS

660 NENS MALNODRITS .
Després de mesos de controvèrsies sobre si Catalunya té col·lectius de pobresa manifesta, o no, la Conselleria de Salut admet l’existència de 660 nens “mal nodrits ” que molts entenem com a “desnodrits” . I no és ben bé el mateix, perquè de mal nodrits segurament en tenim uns quants milers, segons indiquen AMPA’s i directors d’escoles.
Aquesta és la imatge més dura i palpable de la cruesa de la crisis. Demostra també que cada casa de nen desnodrit o mal nodrit , es composa de tota una família que no disposa del més mínim per sobreviure. Es l’exemple clar de pobresa extrema i necessitat urgent de viure de la solidaritat pública i privada.
No podem acceptar, excuses ni solucions parcials que en res ajuden a resoldre el problema general. Tampoc és de rebut culpar altres administracions del que passa, sense aportar una solució immediata. La gana no té espera, i les mesures han de ser immediates i permanents mentres duri la urgència. Els ajuntaments estan fent una magnífica feina, malgrat els pocs recursos de que disposen, i és increïble que la nova llei ( ARSAL) pretengui treure els serveis socials de les competències municipals. Aquesta  gent del PP no sap o no vol saber la realitat del carrer. Igual feina fan Creu Roja i Càritas, amb recollides i repartiments d’aliments per tot el país.
Amb tot, un es pregunta , com s’ha d’actuar en situacions com aquestes ? No és suficient l’existència de beques menjador perquè una part l’han de pagar els pares, i molts d’ells no poden, i no hi ha prou beques menjador que paguin la totalitat del cost, però , més greu encara, què passa els caps de setmana? Com queden aquests nens, els dissabtes i diumenges? Es evident que s’han d’emprendre mesures no imaginades fins ara, però que cal posar en marxa, com pot ser la obertura dels menjadors escolars, durant els caps de setmana.  Garantir almenys un bon àpat al dia per tots aquests nens i nenes. I fer el mateix durant els períodes de vacances. No ens podem quedar en el que és obligatori, sinó en el que és necessari. I tant necessiten menjar els dies de cada dia com les festes.
Es evident que tenim un Govern incapaç de plantejar alternatives com aquestes. Dona la impressió que només està preocupat o ocupat en el debat sobiranista i en mantenir el conflicte amb el govern central, per desviar l’atenció d’aquests temes essencials. Mentrestant es parla de banderes no es parla de fam, ni d’atur, ni de sanitat, ni de gent gran...un govern que tapa els problemes com a via per negar la seva existència. Però, la realitat sempre surt, i torna  a sortir, i està present en tots els àmbits de la vida. I el PSC no pot seguir aquest joc, i  ha de trencar el silenci amb tota mena de denúncies i exposicions públiques de la realitat crua i dura. Per això, cal felicitar la presentació de la petició de celebrar un Ple extraordinari del Parlament per tractar el tema de la pobresa infantil i la vulnerabilitat de tot aquest sector. Un sector abandonat, sotmès a unes retallades brutals i sense esperances d’un futur millor.
Aquest debat ha de ser molt contundent, per fer arribar a la gent l’estratègia de CiU i ERC de plantejar la batalla independentista com una eina de camuflatge informatiu. I després d’aquest Ple, se n’hauria de demanar un altre, de forma immediata per tractar el tema de la gent gran, dels dependents, dels discapacitats...de totes les persones amb greus problemes que han quedat abandonades a la seva sort. Aquesta ha de ser l’estratègia del PSC pels propers mesos. Posar sobre la taula, una i altra vegada, els problemes reals del país. I confrontar les inversions que destinava el tripartit o fins i tot el govern Zapatero, en contraposició al que hi destina el Govern de CiU , amb suport d’ERC, i el govern Rajoy.

El PSC sempre ha defensat els col·lectius més febles de la societat, i avui per avui, la infantesa, i la gent gran son els grans perjudicats per la crisis, i tot seguit els aturats i els joves... tenim material crític per mesos i mesos de confrontació parlamentària. Posem-nos a la feina i la gent ho agrairà. Ja està cansada de tenir cada dia la seva ració de confrontació entre governs que res resolt i molt perjudica. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?