Friday, August 05, 2016

 

JJOO BCN 92 - RECORDEM-LOS- artl blogesfera socialista

JJOO BCN 92 – RECORDEM-LOS.
Avui dia 5 d’agost de 2016, Gran Acte d’obertura dels JJOO a Río de Janeiro al Brasil. Es un bon dia per recordar els nostres, els del 92, un dels millors de la història, ara que en tenim ja molts de fets com per poder-los comparar. L’explicació donada per Samaranch, no era únicament per quedar bé sinó perquè realment varen ser esplèndids.
Però com sempre passa, l’èxit té molts propietaris i el fracàs, molt pocs. En el cas nostre, ja ningú vol recordar els constants pals a les rodes posats pel Govern de la Generalitat amb Jordi Pujol de president. Qui ho recorda ? Qui ha demanat mai perdó? Quantes vegades l’Alcalde Maragall va haver de superar tota mena d’obstacles per trobar suficient finançament o per poder fer obres de gran volum i grans canvis urbanístics ? Qui recorda l’antiga Barcelona, amb l’actual, després de deu anys d’obres immenses amb més de un bilió de les antigues pessetes invertides en la seva transformació ?
Qui no recorda el curtmetratge d’uns 10 minuts en el qual es veia el canvi radical de la capital en matèria de carreteres, infraestructures, equipaments i serveis ? I ara que tants casos de corrupció i mala gestió van apareixent en tota la geografia espanyola, i catalana, quin exemple de bona gestió i eficient despesa en la preparació de la ciutat per rebre els JJOO, i en dur-los a terme  ¡
Va bé recordar vells temps i velles maneres d’actuar quan ara alguns volen donar lliçons de com s’han de fer les coses ¡¡¡
Els qui teníem càrrecs institucionals en aquells anys , varem ser testimonis de multitud de projectes, amb multitud de dificultats per poder-los dur a terme , malgrat tractar-se d’un projecte de país. Semblava que res hauria d’aturar uns “projectes nacionals” i tanmateix els problemes varen ser immensos. I cal recordar també com alguns dels que ara tant prediquen per tenir una presència internacional, en aquells anys predicaven que el català quedaria “tapat” pel castellà o l’anglès. O que Barcelona no apareixeria amb prou potència a nivell mundial, o quedaria espatllada per tantes obres ...
Les inversions fetes en aquells ja llunyans anys, varen posar BCN en un dels primers llocs de l’escena mundial. Un lloc que perdura i que ha estat font de riquesa i atracció de turisme i inversions durant tots aquests anys. La BCN potent d’avui, prové en bona part de la BCN vista per centenars de milions de persones arreu del món. La marca BCN és sinònim de prestigi i atractiu. Una marca tant forta que ara li toca fer front a un excés d’èxit i a la necessitat de replantejar el futur.
I si en els JJOO, abans i després varem tenir equips de govern sòlids, ben preparats i amb les idees molt clares, no veig el mateix en els qui estan al capdavant de la ciutat. Estem veient imatges no desitjades, dubtes poc adients en qui governa, i una sensació de falta de cohesió i claredat com per emprendre una nova etapa en el camí de la ciutat.

Hem passat ja més d’un any de les darreres eleccions municipals, i existeixen massa dubtes sobre cm encarar el futur. Es lògica la preocupació de tots els barcelonins, i de fet, de tots els catalans. Però bé, aquest és un altre tema. Avui, he volgut recordar aquells anys d’entusiasme, lideratge, i impuls per projectar la imatge d’una ciutat, i amb ella de tot un país. Ho varem aconseguir. Es lògic recordar els protagonistes d’aquella gesta, presidida per Pasqual Maragall, però amb sòlids companys de viatge, que ho varen fer possible. Que els de Río vagin el millor possible. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?