Tuesday, November 10, 2015

 

RIGOR I CLAREDAT- MIQUEL ICETA, art. Blogesfera

RIGOR I CLAREDAT – MIQUEL ICETA
Alguns busquen en els aniversaris la justificació per emprendre camins plens d’incertesa i despropòsits, venuts com solucions als mals que denuncien, ni que siguin inventats, exagerats o esbiaixats.
El nacionalisme sempre ha de buscar enemics exteriors per justificar la seva existència i sinó els troba, se’ls inventa. Tot sigui per mantenir el conflicte i alimentar el victimisme. Avui, dilluns dia 9 de novembre de 2015, hem viscut una d’aquelles jornades que seran recordades com un immens error, impropi de demòcrates convençuts.
Hem escoltat les lletanies habituals de greuges procedents de Madrid. Madrid no és Espanya, ni Madrid representa la totalitat de la classe política espanyola. Tampoc el PP representa el Madrid polític, i confiem en que ben aviat els ciutadans encarreguin formar govern al PSOE.
Però, tornem al dia d’avui , en el Parlament de Catalunya, on hem vist el trencament d’un deure tant sagrat com és el de respectar els principis de la democràcia, i l’Estat de dret.  Per alguns pot semblar poc rellevant la votació de la proposta de resolució, però la realitat és molt greu. I ho serà molt més el dia que algú gosi posar en pràctica les intencions que porta.
Per tot plegat, era molt interessant escoltar el discurs de Miquel Iceta, un dels pocs lideratges sòlids, propi d’un cap molt ben moblat. No és estrany que quan parla es faci un silenci sepulcral, conscients tots, de que el que dirà serà important. I efectivament ho ha estat.
Un discurs molt ben estructurat, molt ben llegit, molt ben articulat, en el qual no s’ha deixat res del que era rellevant, començant pels retrets a la presidenta del Parlament i a la Mesa per haver tramitat una proposta que vulnera l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i que va impedir l’assessorament dels Lletrats del Parlament i va motivar la petició d’empara del Tribunal Constitucional.
Ha continuat amb el discurs propi d’un socialista, defensor del catalanisme, les llibertats, i la democràcia. Un discurs en que tirava per terra els arguments dels independentistes en tant que portadors de l’encàrrec d’iniciar el camí cap una impossible independència, generant divisions internes en tots els partits, i trencant la societat catalana com mai s’havia fet en cap altre moment de la nostra història.
Un discurs ple de rigor i claredat, fins el punt que no li sobra res, ni li falta res. Es equil.librat, complert i contundent, en la defensa de Catalunya, i la democràcia. Sense cap mena de dubte aquest discurs serà llegit i rellegit, en el present i futur moltes vegades com a mostra del seny que han perdut els impulsors d’una resolució, impossible de portar a la pràctica. Ja tenim, doncs, una altra mostra de la rauxa catalana, estèril, i mal portada, que tants perjudicis ha causat al país en determinats moments de la nostra història.

Però, acabo amb un clar crit a l’esperança. Arribarà el dia en que els impulsors de la resolució d’avui reconeguin el seu error, i comprovin la impossibilitat d’imposar una independència que la majoria de catalans ha rebutjat. I la llei sempre s’acaba imposant. Miquel Iceta ho ha deixat molt clar, i el futur li donarà la raó. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?