Wednesday, November 25, 2015

 

RÈQUIEM X CDC - art. Blogesfera



RÈQUIEM X CDC.
Després de tants anys de lluitar contra CiU, resulta que sense cap mèrit per part nostra (PSC) ni per part de cap altre partit, contemplem, primer, el trencament de la Federació CiU, marxant UDC per una banda i CDC per altra, i ara visualitzarem la desaparició del partit per art i gràcia de la immensa corrupció en que està immersa i la deriva independentista, impensable per bona part del seu electorat habitual.
Passar de l’autonomisme ben entès, a un independentisme radical, ha sacsejat els fonaments del partit i ha foragitat dirigents històrics, botiguers, comerciants i altres sectors, massa conservadors com per iniciar aventures en aquestes alçades de la vida.
De fet, mirant enrere podem constatar l’enorme dany produït a la societat catalana , la deriva sobiranista. S’han trencat tots els partits del panorama polític habitual i es va cap uns nous horitzons impossibles de predir. Serà millor el futur amb aquest nou mapa ? El temps ho dirà, però sincerament no ho crec. La societat catalana està tensionada fins extrems perillosos. Els nous partits son poc propensos al diàleg i als matisos en la catalanitat, com podem veure-ho amb Ciutadans. Crearan problemes difícils de resoldre, en matèries tant delicades com la Cultura, l’Educació, la multiculturalitat...
I el que queda de CDC no permet ser optimista sobre el seu futur. Ja poden canviar de nom si les cares son les dels darrers anys. Unes cares representatives de la gran mediocritat dels lideratges de segon i tercer nivell, impensables de protagonitzar cap canvi substancial. Entrem en una dinàmica de supervivència pura i dura, sense tenir cap projecte engrescador ni diferent del de crear un República Catalana. Un objectiu impossible, abans i impensable, ara.
Però, és que aquest procés pot encara portar més conflictes al panorama actual. La pressió que ha de suportar la CUP, també passarà factura. S’ha de reconèixer la seva congruència i fermesa, però comencen a aparèixer esquerdes en alguns dels seus components com per pronosticar tensions molt fortes que poden esdevenir ruptures a curt termini.
Assistim, doncs, a un moment històric de caos generalitzat en tot el panorama polític català, sense garanties d’un bon final. Sigui quin sigui el desenllaç de la presidència de la Generalitat, l’objectiu de la independència és inassolible, de manera que en algun moment ha d’haver-hi una reacció contundent, a la recerca de la realitat. Per part de qui i quan, és un misteri.

Artur Mas, i amb ell, el petit cercle de CDC que el segueix pot mirar enrere i comprovar la immensa destrossa feta en el país. També ho poden fer els seus companys de viatge d’ERC, tant culpables uns com els altres d’emprendre una fugida endavant, sabent que no porta enlloc. Ara, atrapats per una situació que no controlen ni dominen, han de decidir si deixen passar el temps a l’espera de noves eleccions o continuen pressionant la CUP per arribar a qualsevol acord. I qualsevol acord tindrà noves conseqüències indesitjables. No n’hi ha prou de posar sobre un paper què es vol fer, s’ha de formar govern i gestionar una administració totalment desmotivada, desorientada i en plena bancarrota. Sincerament, millor, noves eleccions i cridar els ciutadans a girar pàgina i iniciar una nova etapa on imperi el seny en comptes de la rauxa i el desgavell.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?