Tuesday, February 24, 2015

 

LA VIGÈNCIA DEL PSC

LA VIGÈNCIA DEL PSC.
Tots els partits passen per èpoques més rellevants que altres, i tots han tingut les seves crisis, les quals , una vegada superades, han enfortit el conjunt. No dic res de nou, com res de nou és que quan més vell és el partit, més alts i baixos ha hagut de superar, com és el cas del PSOE amb més de cent anys d’existència.
La base per la continuïtat i l’èxit és tenir una ideologia clara i ferma, i uns objectius molt determinats. El PSC els té, i en els seus quaranta anys d’història deu n’hi do els resultats obtinguts. Ben diferent seria Catalunya sense les aportacions fetes pel socialisme català, ple de noms d’aquí amb noms vinguts d’altres terres, facilitant la plena integració en una única societat civil, rica i plural.
Voldria, però, fer esment del delicat moment que viuen tots els partits de casa nostra, fins i tot d’aquells que semblen recollir els fruits de les crisis dels altres. El mal anomenat procés ha passat factura a tots, i algun que de moment sembla aprofitar-se’n , ja li arribaran els problemes d’aquí uns quants mesos. Però tornant al PSC, molts comentaristes, molts periodistes , i persones, en general poc coneixedores de l’interior del partit, han determinat que les fugues han provingut del “sector catalanista”. Es a dir, semblaria com si la majoria dels que han  sortit del partit representessin l’ala més catalanista, per no dir sobiranista. En absolut, de fet el PSC mai ha estat independentista, i si algú ho havia cregut, anava molt despistat. Vaja que estava en el lloc no adequat. Internacionalistes, sempre; europeistes, de tota la vida i federalistes, des del naixement.
En cap moment de la meva vida de partit he hagut de renunciar a cap principi del catalanisme més radical i profund. Mai, ni en el partit ni en les institucions on m’ha tocat treballar o representar. Es més, des de sempre la batalla pel catalanisme ha estat una de les prioritats del partit, al costat de l’ADN del partit, com és la justícia social, defensa dels més desvalguts, la igualtat...
Vistos i estudiats els casos més cridaners que han marxat del partit, em decanto per la sensació que ha marxat l’ala més dretana, la procedent de la burgesia catalana, que durant anys teníem dintre del partit i que han decidit marxar-ne quan han vist que ja no podien mantenir l’estatus aconseguit. Qui tingui temps, que miri cap on s’han recol.locat aquests antics dirigents, on fan de tertulians, cap a quins altres indrets han anat a parar, i arribaran a aquesta conclusió. En el partit ens coneixem gairebé tots, i a la majoria no ens ha estranyat la sortida de bona part dels marxats, de manera que tampoc ens ha preocupat especialment. En aquest sentit el partit és més d’esquerres avui que no ho era abans d’ahir.
Es cert que també n’han marxat per altres causes, i aquests son els que ens han de preocupar realment. No varem fer prou atenció a conductes massa relaxades, en matèria de gestió. O no ens varem adaptar prou ràpidament als canvis de la societat, vàrem desaprofitar els set anys de govern del tripartit per impulsar canvis en profunditat,etc, però assumits aquests errors, toca continuar el camí. Es el que estem fent, i amb prou bons resultats, pel que comprova el país.

Amb tot, toca esperar un parell d’anys per veure uns resultats més clars i contundents. Hem de superar les properes conteses electorals per poder demostrar que el guió del PSC és l’únic viable. Aquí sí que toca esperar perquè la gent ha de veure-ho en pròpia pell com van les coses d’ara en endavant. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?