Tuesday, February 27, 2007

 
PROMOCIÓ PRÒPIA
En alguns articles d'opinió i ,d'altres periodístics, s'ha criticat el fet de que alguns partits promoguin la elaboració de candidatures i entrin en competició, i sana competència, amb altres , exposant la bona organització que tenen o els avantatges de formar part de la seva força política.
Aquests crítics consideren que la política ha de quedar fora d'aquesta cursa i no accepten les tècniques "comercials" en el sistema de partits. No estic gens d'acord amb aquestes posicions, com tampoc en considerar que la política s'ha de fer en un marc tancat i només destinat als militants o simpatitzants incondicionals.
I és que aquests mateixos crítics entren en una clara contradicció quan alhora consideren la política com una cosa tancada i massa endogàmica. O una cosa o l'altra, però mai tot al mateix temps. Si volem una política oberta i capaç de convèncer als ciutadans ,l'hem de donar a conèixer i cada partit ha d'oferir la seva visió, model i organització. En definitiva, i dit en paraules més entenedores, ha de saber "vendre" el seu model.
No cal ni espantar-se ni escandalitzar-se perquè qui està en política hi està sempre de manera provisional i transitòria. Amb més o menys temps en actiu, però mai en situació inamovible. I la constant i permanent renovació és indispensable i aconsellable quan es fa en temps i formes adequades.
També cal trencar la imatge de polítics profesionals que alguns volen donar a d'altres ,com una mena de crítica o rebuig , i fins i tot insult, en tant que creuen que tot polític "profesional" ja perd tota objectivitat i servei al país. Puc ben assegurar que ben pocs polítics s'hi dediquen com una professió qualsevol, simplement per guanyar-se la vida com farien en qualsevol altre lloc de treball.
Un càrrec polític ha de tenir necessàriament esperit de servei i una bona dosi d' idealisme si vol fer la feina mínimament bé.La feina és massa dura i poc agraïda com per ser pagada monetàriament. I deseguida es veu qui creu en el que fa i qui no. I la gent ho nota immediatament i dificilment un polític sense conviccions podrà aguantar i ser elegit pesl seus ciutadans.
Dic tot això perquè des de fa uns mesos cada partit prepara amb un gran esforç les eleccions municipals del dia 27 de maig. Les eleccions municipals son les de més llarga preparació i elaboració perquè significa mobilitzar milers de persones per tot el país. Cal tenir present que Catalunya té 942 municipis, amb uns vuit mil regidors, en total. I que a les properes eleccions hi aniran més de vint mil candidats. Es una ingent xifra de persones que es presentaran sota unes sigles o altres i una part seran elegits per representar els seus ciutadans durant quatre anys.
Els elegits tindran la gran responsabilitat de fer funcionar el seu poble o ciutat durant aquest mandat i preparar-lo per encarar en les millors posicions possibles el futur immediat. Es lògic demanar respecte per tota aquesta gent i que per molt que es critiqui la política , en general, s'entengui que la política la fan persones normals i corrents que decideixen dedicar uns anys de la seva vida a millorar la de tots. I en aquest àmbit els partits juguen un paper essencial. No s'entendria la democràcia ni el funcionament de les institucions sense un sistema de partits. I en aquest marc és lògic i comprensible que cada partit mostri les seves eines de treball a la gent perquè aquesta decideixi a qui votar, però també amb qui presentar-se per fer el millor paper possible.
I en aquesta competició guanyen els qui tenen millor organització i credibilitat. Ho veurem ben aviat a l'hora de presentar les candidatures i sobretot la nit electoral en que es constata la confiança donada pels ciutadans. I cal demanar respecte i agraïment a tots els que donen el pas de mullar-se pel seu poble o ciutat . I si se'ls vol criticar que es faci des d'una altra pertinença a una altra força política com a contrapunt al que ells hagin proposat fer . Joan Roma Cunill, Conseller Federació pel PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?