Thursday, July 09, 2020

 

LLIÇONS D'ÈTICA, O SIMPLE AFANY DE PODER EN EL CC DEL BERGUEDÀ ?


LLIÇONS D’ÈTICA , O SIMPLE AFANY DE PODER , EN EL CC DEL BERGUEDÀ ?
Sentir proclames a l’ètica, per part d’ERC a la comarca del Berguedà, sona a autèntic cinisme quan tenim no gaire lluny, el trencament del pacte anti transfuguisme, a la ciutat de Berga, on van acollir 3 trànsfugues , procedents del PSC .
Els 3 regidors, elegits en la candidatura del PSC a la ciutat de Berga, varen trencar el seu compromís amb el partit, i sobretot amb els votants de Berga, per simples interessos personals. No hi hagué cap altra motivació que la personal, perquè si haguessin entrat en contradicció amb el partit, la solució era ben fàcil i ètica, renunciar al càrrec i anar-se’n a casa. No quedar-se amb el càrrec i anar a un altre partit.
Pel que fa la CUP, tampoc han seguit fidelment els seus principis ètics, en un cas ben recent, com el de demanar un comportament exemplar als ciutadans, i vulnerar-lo una de les seves representants.
Si creuen millor marxar del Consell que admetre com a legítims representants de les candidatures independents, a la Sra Canal i al Sr. Llamas, son ben lliures de fer-ho. Només a ells els correspon aquesta decisió.
En quan a les candidatures independents, tots son lliures i tots poden opinar, però s’ha de recordar que a la Junta Electoral de Zona, hi varen entrar les propostes de Patrocini Canal i Josep Llamas.  Aquests dos representants, ho son, mentrestant no hi hagi cap renúncia per part d’ells, i això fins a final de mandat.
En el cas de renúncia, haurien de ser les candidatures independents agrupades, per a obtenir representació comarcal, les que s’haurien de tornar a pronunciar. Mentres aquest supòsit no es doni, no hi ha cap alternativa. I vull recordar que en aquest cas no es pot parlar de transfuguisme perquè no hi hagué cap compromís preelectoral, per part de les candidatures. Ni a nivell municipal, ni a nivell comarcal.
La representació s’obtingué per simple agrupació post electoral. I queda clar que la suma de les candidatures independents, es decanta clarament a favor dels dos representants que foren presentats davant la Junta Electoral de Zona. Sinó hi estaven d’acord, haguessin hagut de dir-ho en aquell moment. No un any després.
Per últim. Considero molt positiva la trajectòria de l’actual equip de govern del Consell Comarcal del Berguedà, pel que té de plural, eficaç i en defensa de l’interès general de la comarca, i no en interès de partits concrets.
Joan Roma i Cunill, ex Conseller Comarcal pel PSC.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?