Monday, July 20, 2020

 

JO DESOBEEIXO, TU DESOBEEIXES,...art- Nació Digital Solsona

JO DESOBEEIXO, TU DESOBEEIXES ....
Ell desobeeix, i així, fins a acabar la conjugació, i arribar a la conclusió que tots desobeïm a qui i a que ens doni la gana. Hem fet el cim dels despropòsits, en un país que havia conegut i li havien reconegut el famós seny català. Hem dit adéu al seny, i ens hem instal·lat en la rauxa i el despropòsit. Anem per bon camí ?
Quan es té un president absolutament insòlit,  incapaç de coordinar ni dirigir res, és lògic arribar al punt de desconcert total en que viu el país, i per descomptat la seva administració. Si, a més, aquest president, dia sí, dia també, fa crides a la desobediència , de les resolucions judicials, de les lleis vigents, és impensable que els ciutadans, obeeixin el que el seu govern acorda. Lògic.
Així estem, en ple rebrot de la pandèmia a casa nostra, amb un desgavell increïble a tots els nivells. Descoordinació dintre el propi Departament de Salut, descoordinació entre aquest i el de Presidència, i batalles internes i externes a tots els nivells, ens avoquen cap un escenari de greus conseqüències.
Les despeses immenses , motivades per la lluita contra la pandèmia, ajuntades amb una disminució brutal de l’activitat, comporten ingressos mínims i previsions nefastes de cara el futur immediat. Si a aquest escenari hi sumem, el deute vigent, arribem a una ràpida conclusió de fallida dels comptes de la Generalitat, de forma imminent.
La situació seria greu, si no fos, per la incapacitat total de fer-hi front amb un mínim de rapidesa i eficàcia. No tenim govern, pròpiament dit. Tenim uns consellers i conselleres, batallant per situar-se en el millor lloc possible, de cara a les properes eleccions al Parlament. I uns partits de govern que batallen per guanyar un a l’altre, i deixar per a després l’acció de governar.
A tot plegat s’hi afegeix la dependència de l’actual president, d’un il·luminat , instal·lat a Waterloo que en l’únic que pensa és en muntar algun nou artilugi que li permeti rebolcar ERC en benefici propi. El país és el de menys, el que importa és mantenir les prebendes d’estar a primera fila del govern.
Tot indica, eleccions per a principis del mes d’octubre, per evitar que la inhabilitació de Torra,  comporti siguin els tribunals els que directament marquin el calendari. Portem doncs, deu anys de precarietat política i improvisació constant, afegida ara,a la incapacitat per fer front a uns rebrots que s’esperaven per setembre o octubre i que tenim ja al damunt, amb el greu perill de convertir-los en generalitzats.
Davant aquest panorama, és urgent, convocar eleccions, apartar tots aquests insensats del govern, i posar-los a l’ oposició. Toca elegir nous representants, en persones i partits de sensatesa provada. El país no resistirà per més temps, la situació caòtica actual. Anem a eleccions i triem bé. Ens hi juguem la vida nostra i la de les generacions futures. No pot demanar obediència ni respecte a les lleis, qui s’ha erigit en impulsor de la desobediència i vulneració de la legalitat. Recuperem el seny, foragitem la rauxa.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?