Thursday, July 23, 2020

 

EMBRUTAR EL TERRITORI, ÉS ESTIMAR-LO ???- nota pel meu blog


EMBRUTAR EL TERRITORI, ÉS ESTIMAR-LO ???
La nit passada, pel que sembla, un parell o tres de persones es varen dedicar a fer pintades i guixades, en parets, senyals de tràfec, contenidors, al terra....de diferents municipis de la comarca i comarca veïna. Borredà, Sant Jaume, Les Llosses...tenen algunes mostres d’aquest vandalisme, fent ús d’esprais de color negre i vermell.
Els autors o autores, semblen voler protestar contra “vedats”, se suposa de caça, quan la seva existència ve de molts anys enrere. No he demanat informació concreta però el vedat de Sant Jaume, deu tenir com a mínim més de 20 anys i el de Les Llosses altres tants, a més del de Boatella ( Borredà) i moltes altres de l’entorn.
En fi, el que hem de lamentar és el cost de la neteja i la brutícia que suposa veure pintades i guixades en llocs públics, que han de ser netejats, pagant tots plegats, l’acció d’uns pocs. Per això, és oportuna la denúncia, davant els Mossos d’Esquadra, perquè tard o d’hora, es poden trobar les autors/es i fer-los-hi pagar el cost d’aquestes accions, amb sanció inclosa.
També hem de reflexionar sobre la contradicció de que alguns pretenguin protestar contra una determinada activitat, que ve regulada, supervisada i controlada per la Generalitat, des del primer moment, i que fins a dia d’avui no ha comportat cap mena d’efecte negatiu sobre el territori i la seva gent. Al contrari. I ho vulguin fer, embrutant el territori, amb guixades i pintades. Francament, una mala manera de que algú pugui tenir cap mena de simpatia per unes accions com aquestes.
Borredà, 23 de juliol de 2020







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?