Sunday, June 14, 2020

 

CONGRÉS FED XI - BON ROTLLO I ÀNIMS RENOVATS.


CONGRÉS FED. XI DEL PSC – BON ROTLLO I ÀNIMS RENOVATS.

Ahir, diumenge dia 14 de juny, de les 9 del matí a les 2 de la tarda, va tenir lloc el Xè Congrés de la Federació XI ( Bages, Berguedà i Solsonès ) del Partit dels Socialistes de Catalunya. He assistit a tots els congressos en els meus 40 anys de militància, però era el primer en que ho feia per via telemàtica. Mai hagués imaginat cosa semblant. Però els temps canvien, i sobretot la pandèmia , obliga.
Sóc de Lletres i les noves tecnologies em produeixen una certa urticària, perquè sempre pot fallar alguna cosa. Tenir interconnectats a prop de 80 persones, i que la meitat puguin intervenir, a més de votar, i que tot surti rodó, és per diploma d’honor. Per tant, el dono de tot gust, tant als serveis centrals del partit a Barcelona, com a la Mesa del Congrés, al personal del partit a Manresa, i a la Executiva sortint, que s’encarregà de preparar i gestionar la nova modalitat, així com a tots els ponents, dels documents presentats, esmenats i aprovats per unanimitat o per àmplies majories properes a la unanimitat.
Puc assegurar que mai, mai, hi havia hagut tanta intensitat, tanta varietat, tants elements nous, controvertits i en alguns casos inimaginables, entre un congrés i un altre. Aquests darrers 4 anys, equivalen, a prop d’una vintena, pel que han tingut d’elements tòxics, atacs constants i infundats contra militants, simpatitzants, i molt especialment contra els nostres regidors/ es, alcaldes / alcaldesses, i membres de les direccions del partit, en general. I hem acabat el mandat, amb una pandèmia de proporcions mundials. Ja no podíem esperar res pitjor. I tanmateix ens en hem sortit de tot, i si Déu vol, en uns mesos més, deixarem enrere la pandèmia, amb una gestió molt complicada, però molt ben gestionada, per un govern de progrés, i amb un català, al capdavant de Sanitat. Qui ens ho havia de dir ¡¡¡
I tornant a casa, disposem ja de nova executiva, encapçalada de nou per Cristòfol Gimeno , molt ben acompanyat per una dotzena més de membres, que assumeixen les àrees indispensables per dur a terme una ambiciosa gestió, pels propers anys.
En el congrés, no solament es va aprovar la gestió de l’anterior mandat, sinó que s’aprovà una nova Ponència marc, una d’Organització, i Resolucions a l’entorn de la pandèmia i de les infraestructures de la Catalunya Central. Es varen elegir els consellers nacionals que representaran la federació, davant el màxim òrgan del partit, a nivell nacional, i finalment el president del consell de federació, en la meva persona.
I per remarcar la importància del congrés, res millor que l’obrís el nostre Secretari d’Organització i Ministre de Sanitat, Salvador Illa, o que ens oferís una bona diagnosis de situació l’Eva Granados, portaveu del Grup Parlamentari, a meitat de la jornada i ens tanqués el congrés el primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, amb la seva visió del moment present, i urgències futures. Prèvia a aquesta intervenció, el reelegit primer Secretari , Cristòfol Gimeno, agraí la confiança dipositada i donà ànims per encarar el futur immediat, ple de reptes, però també d’oportunitats.
I així, tancàrem el Congrés. El Xè, en 40 anys, amb una salut de ferro, que garanteix la continuïtat del projecte, amb renovats ànims per a millorar-lo àmpliament. Aviat tindrem ocasió de comprovar-ho en les propers eleccions al Parlament de Catalunya i començant, passat l’estiu, preparant les propers eleccions municipals de 2023.
Sinceres felicitats a la Mesa del Congrés i a tots els ponents, participants i organitzadors. Ha estat un èxit.
Berguedà, 15 de juny de 2020

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Federació. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?