Wednesday, May 06, 2020

 

UNA VOLTA PER BORREDÀ - Nota pel meu blog

UNA VOLTA PER BORREDÀ.
Després d’un mes i mig tancat a casa, dona gust poder anar a donar una volta pel poble, i veure com han quedat algunes obres que havia vist començar , però no acabar, amb tots els ets i uts.
Ahir ho vaig poder fer, amb calma i tranquil·litat, de manera que a la vista estan unes quantes obres i instal·lacions que havíem programat en el passat mandat, i s’han fet realitat, en aquest. La pista de pàdel, està ja totalment acabada, i a punt per jugar-hi. L’anterior equip de govern, havíem plantejat la pista més enrere, però trobo encertat el canvi d’ubicació, posant-la més amunt, just a tocar del pas d’entrada a la zona esportiva. Pel que he pogut saber, l’equip de govern ha decidit instal·lar un parc infantil en l’espai sobrant, entre la pista i el final del camp de futbol. Es un bon lloc, amb prou d’espai com perquè hi hagi un parc multifuncional, tant per a nens com per a gent gran, similar a l’existent en altres indrets de la comarca.
També vaig recórrer el pas de damunt del camp de futbol, una vegada acabat i amb cinc faroles que garanteixen la il·luminació per a tota la gent que hi vulgui anar a passar unes hores, o per anar més directa cap a les escoles i piscines.
Més amunt, ja en la zona nord i els carrers Lleida i Camí de Cal Gall, vaig comprovar el canvi de faroles, per altres de similars a les existents en la resta de la zona. Les primeres tenien ja 20 anys, i convenia renovar-les i aprofitar per canviar-les per altres de menor consum.
També s’ha dut a terme l’ampliació de potència per garantir el funcionament de totes les instal·lacions ubicades, en el recinte propietat de l’ajuntament, on hi ha un dels dipòsits generals d’aigua. Teníem 8 kw  i varem demanar ampliar a 15 kw. Igualment s’ha provat un sistema de descalcificació de la canonada d’aquest dipòsit, al dipòsit de Campalans amb un sistema innovador, per ones elèctriques, que eviten que la cals s’agafi a la canonada.
I per últim, s’està tramitant el permís de Carreteres de la Generalitat per travessar la carretera de Borredà – Ripoll, a l’alçada de Rocatrencada per a poder renovar la canonada d’aigua, del dipòsit de Subirà a aquesta zona. Es una canonada molt vella, i per això varem demanar i aconseguir un ajut de 15.000 euros de la Diputació. M’imagino que en els propers mesos aquesta obra es podrà dur a terme.
En resum, tot i la pandèmia, es van duent a terme, les actuacions previstes, com per anar equipant i millorant les instal·lacions del poble. Aviat farà un any, del canvi de Consistori, i es pot comprovar com el ritme d’actuacions s’ha pogut mantenir, malgrat les dificultats imposants per una crisis com mai havíem conegut.

Borredà, 7 de maig de 2020.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?