Sunday, May 10, 2020

 

HISTÒRIA INVENTADA, I MALGRAT TOT, SUBVENCIONADA - art. Nació Digital Solsona


HISTÒRIA, INVENTADA, I MALGRAT TOT, SUBVENCIONADA.
Tots els nacionalismes, necessiten crear fonaments “històrics” excepcionals. Sinó es tenen, s’inventen. Així de senzill, així de pràctic. Sempre hi haurà il·luminats i fanàtics que se’ls creuran.
Així ha passat i així passarà fins el finals dels temps. El que alguns no sabien ni sospitaven era l’ús i abús d’aquestes pràctiques aquí, a casa nostra. I, davant la demostració dels invents i manipulació de la història, son ben pocs, els historiadors, intel·lectuals i polítics que ho hagin blasmat i criticat. Un espès i dens silenci ,ha estat la resposta.
Pels no informats, em refereixo als “treballs històrics” de l’Institut Nova Història, relacionats en la demostració d’una història oculta, en contra de la “veritable història” de Catalunya. Una història esplèndida, excepcional, plena de personatges únics i irrepetibles, que la “pèrfida Espanya” havia amagat.
Així, doncs, aquest Institut, degudament subvencionat, amb el diner de tots nosaltres, s’ha dedicat durant anys a investigar i difondre “veritats” ocultes que mai ens hauríem imaginat. La seva gosadia ha anat tant lluny com afirmar que personatges com Cristòfol Colón, Miguel de Cervantes, Shakespeare, Erasmus de Rotterdam, El Gran Capitán, Ponce de León, Americo Vespuccio, Nicolás Copérnico, Hernán Cortés, i fins i tot Leonardo da Vinci, eren catalans, o d’arrels catalanes.
De fet, gairebé tots els grans noms, i els grans esdeveniments, a nivell mundial, varen tenir com a protagonistes, catalans o pseudocatalans de pro. No sabem si, fins i tot el cristianisme, nasqué d’algun esdeveniment previ, procedent de les nostres terres. Per aquests originals “historiadors” tot és possible, i sinó hi ha proves, s’inventen que per això , cobren.
Alguns dels lectors /es, poden pensar que m’invento aquests fets. En absolut. Es més, puc assegurar que mai publico res, que prèviament no hagi comprovat, degudament. I si algú vol trobar més informació, pot buscar-la, fent ús de les noves tecnologies, al seu abast.
De fet, ja fa un grapat de mesos vaig llençar el repte, a qualsevol historiador seriós, perquè demostrés un altre dels invents, dits i repetits, pels nacionalistes i molt especialment, pels independentistes, com és la no existència de 131 presidents de la Generalitat. Només n’hem tingut 10, els restants 121, son un invent.
Ara, acaba d’aparèixer un llibre, sota el títol “Pseudohistòria contra Catalunya. De l’espanyolisme a la Nova Història” Eumo Editorial. Els autors son 8 historiadors i filòlegs, coordinats per Vicent  Baydal i Cristian Palomo, els quals, cansats d’escoltar “bestieses” històriques, tant d’aquesta banda de l’Ebre com de l’altra banda, varen decidir posar-se a la feina, i buscar la “veritat”, la “certesa”, en comptes de fer elucubracions i viure de disparar perdigonades a tort i a dret.
El resultat és un llibre clar, transparent i contundent. Deixa en ridícul totes les afirmacions i versions d’un nacionalisme històric, que res té a veure amb la realitat. Els catalans, som de carn i óssos, com qualsevol altre ser mortal d’aquest món, i no hi ha veritats ocultes que elevin aquesta realitat, per a convertir-la en un poble excepcional, cridat a portar a terme, una missió sense parangó en el devenir de la història . En resum, el llibre ens fa tocar de peus a terra, sacseja les consciències, i ens obliga a acomiadar vividors que es volen fer passar per historiadors.

Nota: Les investigacions obertes, per saber la quantia de les subvencions rebudes, parlen de tres milions procedents de la Generalitat, de dos milions de l’ajuntament de Barcelona, de diferents contractacions per part de TV3, i s’estan supervisant altres possibles aportacions de diputacions i ajuntaments. Veurem quin és el resultat final. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?