Tuesday, May 12, 2020

 

AQUÍ, HI HA GANA - Art. Blog personal


AQUÍ,  HI HA GANA.
Formar part de Creu Roja, em permet tenir informació directa i fiable, de la situació dels col·lectius més desfavorits, en un moment tant crític com el que estem vivint, per culpa del Covid 19.
Fa una vintena d’anys , em vaig fer voluntari , per a dur a terme les activitats que creguessin més oportú. Em varen proposar donar classes de català a immigrants, i així ho vaig fer durant un bon nombre d’anys. A Berga, a l’antiga seu del carrer Barcelona. Des de fa cinc anys, exerceixo de professor de castellà, pel col·lectiu de refugiats, acollits per Creu Roja i Ajuntament de Berga.
En aquests moments, a l’espera del canvi de fase, no puc donar classes. Em dedico a redactar un nou llibre d’ensenyament del castellà per a estrangers, per aconseguir un element pràctic i ràpid, per defensar-se en aquest idioma. També he resolt alguns temes de material, destinat a aquest col·lectiu.
En tant que voluntari , rebo periòdicament, informació sobre les necessitats i actuacions de Creu Roja, en múltiples indrets, i un dels més impactants, és la constatació de la fam, a casa nostra. Quan parlem de fam, ens imaginem altres països, altres mons, força llunyans, però no aquí mateix, al costat de casa.
I, tanmateix, així és. A dia d’avui, la principal urgència, és disposar d’aliments bàsics, per a poder repartir entre els més necessitats. La pandèmia ha aflorat milers de famílies que vivien precàriament, en l’economia submergida, o en l’economia oficial i han anat a l’atur. Parlem d’una gran generació que no tenen altra sortida que l’accés a les ajudes d’entitats com Creu Roja, i altres de característiques similars.
Les peticions, en molts casos s’han multiplicat per cinc o per deu, sobrepassant de molt, els recursos per a fer-hi front. D’aquí, les campanyes especials i urgents, endegades per a recaptar diner, o aliments, per així poder resoldre problemàtiques que no poden esperar. No es pot dir a una família sense res per a menjar que torni un altre dia. S’ha de poder resoldre, la petició de forma immediata.
Em sumo a la crida de Creu Roja i us animo a entrar per qualsevol mitjà tecnològic, a buscar la campanya DONATIUS CREU ROJA COVID19. Allà, per una via ràpida i pràctica, podreu fer el donatiu que cregueu oportú. La gran experiència i desplegament de Creu Roja, permet arribar a tot el país, amb la seguretat de que tot el diner té el millor destí. La batalla del Covid19 té un component mèdic, però també un assistencial, en el més ampli sentit de la paraula. Les destrosses que ha fet, les hem de poder pal·liar, si entre tots hi participem.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?