Tuesday, April 14, 2020

 

PRUDÈNCIA EXCESSIVA - art. Endavant digital


PRUDÈNCIA EXCESSIVA ?
No voldria estar en el lloc de Miquel Iceta, i encara menys, en el de Salvador Illa. Cadascú, en el seu lloc, estan fent una magnífica feina, deixant de banda crítiques estèrils, i batalletes de partit.
Amb tot, per part del partit, considero que pequem, com sempre, d’un excés de prudència i sentit d’Estat. Estic d’acord , en que qualsevol crítica, ha de venir de la mà d’una suficient ponderació i un cúmul de documentació, però amb les dues condicions presents, hem de sortir a rebatre els posicionaments de determinats partits, i molt especialment del president Torra i el seu equip. Bé, dir equip, al Consell Executiu, és un elogi que no ve al cas, perquè sembla més un orgue de gats, que no pas un autèntic govern.
I, precisament per aquesta causa, hauríem de sortir, de tant en tant, a posar en evidència els errors, les males pràctiques, la manca d’estratègica, la manca de personal, material i organització, en tots els aspectes de la lluita contra la pandèmia.
Una cosa és tenir la preparació contra una pandèmia, que ningú podia preveure, altra cosa és que un mes i mig després, el desgavell continuï sent generalitzat. He parlat amb alcaldes, regidors, consellers comarcals, personal de residències, farmacèutics, ...el resum és d’improvisació generalitzada, encara ara.
Aleshores, perquè callar ? perquè aquest excés de prudència ? perquè no sortir i dir les veritats del barquer, a una població segrestada per la informació partidista i sectària de TV3 , Catalunya Radio , diaris i mitjans privats, generosament subvencionats per la Generalitat ?
El grau de sectarisme i deslleialtat institucional, esdevé escandalosa, a cada compareixença del Trio del Desastre: Miquel Buch – Meritxell Budó – Alba Vergés. Més que informació pròpia i propostes d’actuació, la compareixença deriva cap a crítiques a tort i a dret, del que han decidit a Madrid. Es més, amb mentides incloses, o silencis escandalosos.
Puc comprendre que la gent no acceptaria compareixences semblants, per part de representants del PSC, però és que nosaltres , mai ens atreviríem a actuar de manera semblant. El nostre ADN és diferent. No ens permet jugar amb les pors ni les angoixes de la gent. Es impensable. Però, dit això, un dia a la setmana, he trobat a faltar la veu del PSC, amb to i contingut, institucionals.
No s’ha d’entrar en conflictes inútils, però deixar clara l’ajuda i cooperació que ha ofert el govern central, sí. Ha vingut un munt de material, de tota mena, que sembla s’hagi fos, a l’entrar en el territori català. Perquè no s’explica on han anat a parar els milions de mascaretes, guants, bates i granotes sanitàries ? On els respiradors ? On ha actuat l’ UME o altres cossos de seguretat ?
Perquè no explicar que dotzenes d’ajuntaments no han estat atesos, ni rebut resposta, a peticions fetes a la Generalitat ? Perquè no dir el mateix pel que fa residències ? Perquè no exposar on té competències la Generalitat, i perquè no les ha exercit ? O es que algú vol donar per bo que la declaració d’Estat d’Alarma, les ha suspès ?
Es indignant l’ús i abús, de la crítica i deslleialtat institucional del govern de la Generalitat. Algú, situat al més alt nivell del PSC, ho ha de dir i combatre. Amb bones formes i contundent contingut, però fem-ho. Estem cansats d’escoltar propaganda, en comptes de propostes per resoldre la greu crisis que patim.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?