Wednesday, April 15, 2020

 

ESOTERISME O FANATISME ? - art. Blogesfera socialista


ESOTERISME O FANATISME ?
Per evitar noves situacions de crispació i enuig , per part del món independentista, proposo al govern de la Generalitat, actuar en conseqüència. Presentar, en el termini d’un mes, un Projecte de Llei, a ser debatut i votat, en el Ple del Parlament de Catalunya, a fi de disposar d’una normativa clara i rigorosa, respecte l’ús de dades i dates, especialment significatives, per a la història d’una part dels catalans.
No es pot repetir una situació com la que ha tingut lloc aquesta setmana, en la qual el Gobierno del Estado Español , ha comés la ofensa de fer un dels enviaments de mascaretes, amb una xifra clau de la nostra història: el 1714. Concretament, el Gobierno del Estado Español,  ha enviat 1.714.000 mascaretes. Curiosa xifra, impossible casualitat, només a un españolista de mala fe, se li pot ocórrer singular ofensa.
Així, doncs, per evitar repeticions d’actes inacceptables com aquests, res millor que l’aprovació d’una Llei de Regulació de Dades i Dates històriques, per evitar el seu mal ús, entre la població catalana, i molt especialment entre les diferents administracions del país.
Aquest Projecte de Llei, contindrà un Preàmbul, en el qual s’especificarà el motiu d’aquesta Llei, així com una Exposició de motius, per demanar la tramitació , en lectura única i per urgència, tenint en compte que el confinament dels catalans, fa especialment dolorós la possible repetició d’un fet semblant.
Per a la redacció del Projecte de Llei, s’aplegarà una Comissió d’Experts, procedents de les principals organitzacions del país, ja prou mobilitzades en els darrers anys, per a promoure concentracions, manifestacions, xerrades i caminades, ...a favor de la independència de Catalunya. Seran aquests “experts en dades i dates”, els qui elevaran al Consell Executiu, les propostes que figuraran en el Projecte de Llei, de manera que quedin clares les xifres que, en cap cas, podran ser utilitzades de forma natural, a no ser que obtinguin la corresponent autorització del Consell Executiu, o en el seu cas del Departament que li correspongui, sent el més adient el de Presidència, de la mà de la mai prou ponderada Meritxell Budó.
En els seus primers articles, el Projecte de Llei deixarà clar que no s’admetran, en cap cas, i per cap concepte, en cap de les administracions catalanes ( ajuntaments, consells comarcals, vegueries, diputacions i Generalitat) factures que puguin tenir un import de 1.714,00 euros, o múltiples d’aquest import. Tampoc podran figurar en pressupostos ni en liquidacions, imports per aquesta xifra. Oportunament, es desenvoluparà un Reglament, mitjançant el qual, s’establirà un sistema per resoldre les problemàtiques que puguin aparèixer, arrodonint per dalt o per baix, la xifra de manera que no coincideixi, en cap cas, en la xifra històrica.
Igualment figuraran en els primers articles, altres dades i dates, no disponibles per a celebracions ni festes, si no obtenen la deguda autorització del govern. Dates com 1 d’octubre, 9 de novembre, 23 d’abril, 11 de setembre, i les que la Comissió aporti, no podran ser objecte de burla o menyspreu, per considerar-les fites històriques, a preservar. Se n’ aportaran d’altres, com la de 1305, data funesta en la qual es va cometre l’assassinat de Roger de Flor, motivant la venjança dels catalans, a llunyanes terres.
El Projecte de Llei, enumerarà totes les dades i dates, no susceptibles de fer-se servir, sense un motiu, clarament justificat. I com tot Projecte de Llei, contindrà un article destinat a contemplar les sancions que el mal ús, pot donar lloc. Sancions que podran anar dels 155 euros per aquelles menys danyines, a 155.000 euros,  per aquelles de major gravetat.
Per últim, la tramitació tindrà caràcter d’urgència, amb lectura única, i votació telemàtica, per a poder-la aplicar, a meitats d’aquest estiu, no fos cas que arribés alguna altra ofensa, més greu que la que ha donat lloc a impulsar aquest Projecte de Llei.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?