Tuesday, April 07, 2020

 

EL MILLOR SERVEI, PLEGAR - art Endavant Digital


EL MILLOR SERVEI, PLEGAR.
No hi ha res pitjor , en moments de gran crisis, que llençar missatges de retrets, confrontació, discrepàncies, deslleialtats,i crítiques a tort i a dret.  Això, desmoralitza el personal i crea una gran desconfiança en els polítics. Prou, mala premsa que tenen, només falta que vegin batalles i mals rotllos, en viu i en directe.
Dic això, perquè el comportament del Consell Executiu de la Generalitat, representat pels membres de l’ anomenat Comitè de Crisis: Miquel Buch – Meritxell Budó – Alba Vergès, té moments d’autèntica confusió i confrontació amb el govern central. Hi ha un grau de prepotència i menyspreu envers les decisions del Consell de Ministres, i fins i tot, de la Comissió de tècnics, que resulta insuportable, sobretot quan, no saben respondre a temes fonamentals, per tenir degudament informats als ciutadans.
I si això passa amb l’esmentat comitè, molt més accentuat es dona amb el president Torra. Un president que dedica el seu temps a criticar tot el que ve de Madrid, en comptes d’ocupar-se de casa seva, que és casa nostra, ja no mereix ostentar el càrrec de president. La seva deslleialtat ha estat constant des del primer dia en que fou nomenat. De fet, nomenat per obra i gràcia del fugitiu Puigdemont, cosa que ja indica fins on hem perdut els papers, a Catalunya.
Però, com a mínim, es podia esperar una treva en la batalla política, a l’espera de vèncer la pandèmia. Però no. No ha estat possible. Està tant immers en el seu món de retrets, que fins i tot l’ajuda que pugui venir de fora, és considerada com una afrenta. Si arriba, perquè arriba, i sinó arriba, perquè no arriba, la qüestió és desacreditar l’immens esforç del govern central, i amb ell el de tots els ajuntaments, i per descomptat el de tots els professionals de la sanitat.
En aquestes hores, el que calia, era aparcar discrepàncies, remar junts, sumar esforços i demostrar que es poden tenir diferències, però que en el essencial, la salut dels ciutadans, passa a primer lloc. Una vegada més, és el que ha fet el govern basc, amb el lehendakari Urkullu, al capdavant. Aquí, no. S’ha d’atacar tot, i desacreditar a tothom, i per això disposa de TV3 i Catalunya Radio, per fer-ho. I per això s’hi sumen els diaris i digitals, que viuen de les subvencions de la Generalitat.
El dany que es produeix sobre el conjunt de la ciutadania és immens perquè dona arguments a la extrema dreta, i desmoralitza la lluita contra la pandèmia. I en aquesta batalla, tot s’hi val, des de mentides directes, a informacions sesgades, tapant les que venen d’un lloc, per a ressaltar les que venen d’un altre.
Davant tot el vist, i la seguretat de no canviar, el millor servei que podria fer el president Torra, seria plegar. Es igual que sigui en plena crisis, perquè qualsevol ho faria millor que ell, i trauria de l’escenari una persona tòxica, en moments de por i angoixa. No necessitem un incendiari en aquest moment, sinó un metge. No ho ha entès, millor, doncs, que deixi pas a algú altre. Després ja es faran eleccions i la gent votarà partits, d’on sortirà una nova composició del Parlament i amb ell, un nou president de la Generalitat que realment estigui capacitat pel càrrec.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?