Sunday, March 01, 2020

 

GUARDERIES, PARLAMENT I PALAU- art. Nació Digital Solsona


GUARDERIES :  PARLAMENT I PALAU.
Ni en els pitjors somnis, haguéssim pogut imaginar veure ,el Parlament de Catalunya i el Palau de la Generalitat, reconvertits, en llars d’infants.  No se m’acut ,cap altra descripció de les actuacions i decisions que surten de les dues màximes institucions del país, des de fa prop de deu anys.
Hem vist entrar i sortir de Palau, persones sense cap credencial especial, que s’han permès posar i treure pancartes del balcó principal. Arriar la bandera espanyola, uns minuts, o fer reunions de partit, en plena seu del govern de Catalunya. I ja no dic, la ostentació de símbols partidistes, que en res representen, a la totalitat del poble català.
En el Parlament, hi ha una mena de “galliner”, barrejat amb una llar d’infants, on tant aviat podem veure reunions de partits, concentració d’alcaldes i regidors per proclamar no sabem ben bé què , assemblees civils per a impulsar accions contra el propi Parlament. Proclames i aprovacions, repetides desenes de vegades, que tothom té clar no serviran per a res...i mil altres formules de perdre el temps, a falta de feina per fer.
En resum, a falta de govern efectiu, és lògic no hi hagi acció de control ni seguiment de l’acció del govern. A falta de feina, bo és fer bullir l’olla amb altres formes d’entreteniment, sobretot si els participants reben el seu sou, cada final de mes.
El que més sorprèn , tanmateix, és la manca de reacció de la ciutadania. Se’ls hi ha encomanat el passotisme i la falta de crítica, davant una situació que consideren no té solució. Es com veure una malaltia, amb resignació , pensant no té remei ni medicació. Cal esperar i confiar en alguna sortida imprevista i imprevisible que recuperi la normalitat perduda. Mentrestant, res a fer , res a dir.
I és que en aquestes dues llars d’infants, no  hi ha mestres ni directors, capacitats per reconvertir les llars, en escoles, o fins i tot en instituts. Les dues presidències estan en mans de persones sense la preparació i el lideratge que haurien de tenir, per a revertir la situació. Mantindrem, doncs, la categoria fins que unes noves eleccions, canviïn el panorama.
Pot canviar el panorama ? Sí. Ni que sigui per avorriment i cansament del personal, després de tantes festes de final de curs, de celebració d’aniversaris i dates històriques. S’està preparant l’aparició d’alguna nova candidatura electoral, per intentar sacsejar resultats i això podria fer possible moure la composició del Parlament, i acabar amb aquesta etapa d’infantilisme desbordant.
Trencar els resultats de Junts x Cat i ERC, pot suposar tancar les llars d’infants, i recuperar-les com a les principals institucions del país. Es possible i ho veig viable, a la vista del cansament generalitzat de la major part del país, davant tantes insensateses i infantilismes. Tot té un principi i un final, i només un determinat percentatge de ciutadans es manté aferrat al vell procés, sense voler acceptar el fracàs.
Al final , la realitat s’acabarà imposant i tant de bo ho faci aquest any mateix, aprofitant les properes eleccions al Parlament. El país, ha perdut ja tant, que no es pot permetre continuar vivint en un món de jocs i despropòsits. Es hora d’apostar per la serietat i la realitat.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?