Tuesday, March 10, 2020

 

EN BONES MANS - art. Endavant Digital


EN BONES MANS.

Es en moments de crisis, on es veu la fusta del lideratge i de l’equip que l’acompanya. Estem, en una crisis inesperada, estranya, d’evolució ràpida i imprevisible, amb un final impredictible , en el fons i les formes. No hi ha científic que gosi posar data ni termini a l’obtenció d’un remei contundent, ni fer previsions sobre el final de l’epidèmia.
En un marc tant complicat, tant incert, s’agraeix l’opció decidida pel Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i amb ell, tot l’Executiu espanyol, de ser el màxim de transparents, donar informació , en temps real i sense embuts, donant el protagonisme degut als grans experts, començant per Fernando Simón, Director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat.
Les explicacions tècniques per a qui les pugui donar. Això, és el que s’està fent des del primer moment, sense dissabtes ni diumenges de descans. Cada dia, i si convé, dues o tres vegades al dia, com perquè ningú pugui dir que no està degudament informat.
Reunions de coordinació amb totes les CCAA, i reforç dels sistemes d’emergència, començant pel 061, per deixar lliure el 112, i poder atendre, de forma directa totes les preguntes i dubtes de la ciutadania.
L’esforç és immens, i està donant els seus fruits, a la vista de com va en altres països, si bé, no es pot abaixar la guàrdia fins que l’epidèmia doni mostres de reculada i extinció. No sabem quan, de manera que tots hem de seguir les directrius que ens vagin donant. I puc donar fe de que estem en bones mans.
Aquest és un tema essencial. Escoltar les explicacions del Ministre Illa, o les del Director Fernando Simón, tranquil·litzen pel grau que tenen de precisió i transparència. Res pitjor que voler emmascarar la realitat, per crear psicosis. Estem preocupats, però tranquils, per considerar que es fa, el que s’ha de fer. En una crisis, això és fonamental.
Només espero i desitjo que tothom sigui igual de responsable. No ho podrem valorar fins arribar al final, però hi ha algunes notes discordants que fan témer l’ús de la crisis per treure’n rèdit polític. Seria greu i irresponsable, però algun primer detall ja l’hem vist, en forma d’una compareixença de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en el mateix moment que el Ministre Illa, feia el mateix. No hagués costat gens, esperar una hora, per convocar-la.
Tampoc el president del PP, és segur de comprendre la gravetat del moment, per evitar enviar missatges contradictoris. Ja n’ha fet algun en que barreja peticions d’ajudes, amb alguna reivindicació de finançament que no té cap sentit, a dia d’avui. Veurem com segueix els propers dies. De fet, la ciutadania no perdonarà qui vulgui augmentar popularitat i vots , a Galícia i Pais Basc, per mitjà de crítiques i desqualificacions al govern central.

En temps de crisis, s’han de deixar de banda rivalitats, i remar junts. Sincerament crec que Pedro Sánchez està fent les funcions de lideratge que li corresponen, alternant la delegació en el ministeri, amb la presidència de l’equip, quan fa falta. Estem en bones mans, està clar. Es la millor mostra d’un govern preparat i compacte. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?