Monday, February 03, 2020

 

EL BERGUEDÀ, ESPECIALMENT MALTRACTADA- PRESSUPOST 2020

EL PSC A LA COMARCA DEL BERGUEDÀ, RECLAMA EL COMPLIMENT DE LES PROMESES FETES PEL GOVERN DE LA GENERALITAT – DESACORD TOTAL AMB EL PRESSUPOST 2020.
Estudiat el pressupost 2020, de la Generalitat, veiem greus incompliments de les promeses fetes, de forma reiterada, al llarg dels darrers anys.
Es per aquest motiu que considerem INACCEPTABLES, aquests pressupostos i d’aqui la presentació de diverses esmenes per donar compliment a les promeses fetes.
Les esmenes que varem presentar, dintre del termini, legalment establert, via Diputada –adscrita, Marta Moreta, son per ordre de prioritat:
-Tram Berga – Cercs, del DESDOBLAMENT DE LA C-16, per donar compliment a les reiterades promeses de la seva execució, en els darrers 6 anys.  Per aquesta obra, hem presentat una partida específica per un import de 4.500.000 euros. Els constants col·lapses de tots els caps de setmana de l’any, donen fe, de la necessitat i urgència d’aquesta actuació.
-Estació Busos de Berga. Un equipament, llargament promès, llargament esperat, com a única capital de comarca, que no en té.
-Finalització primera fase Polígon Comarcal d’Olvan. Paralitzat 6 anys enrere, i que ha de tenir total prioritat per a poder-se posar a disposició de les empreses interessades.
-Traspàs Hospital comarcal de Sant Bernabé, que tothom donava per fet, a desembre de l’any passat i que ara no se sap perquè s’ha parat.
- Altres obres importants i compromeses en anteriors anualitats: Tram C- 26 de Navès a Montmajor, Tram carretera La Pobla de Lillet a Coll de Merola, i Finalització restauració Monestir de La Quar.
El total quantificat d’increment de la partida d’inversións per la comarca del Berguedà, és de 11.500.000 euros, a banda d’una partida oberta, destinada al TRASPÀS HOSPITAL SANT BERNABÉ, que ha de poder quantificar el propi Departament, d’acord amb Economia i Finances.
Totes es esmenes presentades, son fruit de l’incompliment del Govern de la Generalitat, a peticions i promeses fetes, i fins i tot en alguns casos , signades públicament.  En poden donar fe alcaldes, consell comarcal i consell d’alcaldes de la comarca.
Es per aquest motiu que el partit dels socialistes de Catalunya, a la comarca del Berguedà, ha cregut convenient portar-les al debat de pressupostos que tindrà lloc, en el Parlament de Catalunya, confiant en que la resta de grups parlamentaris, hi donin suport.
Berguedà, 30 de gener de 2020.

Partit dels Socialistes de Catalunya - Berguedà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?