Tuesday, January 07, 2020

 

NO ENS MEREIXEM AQUEST PRESIDENT - art. Nació Digital Solsona


NO ENS MEREIXEM AQUEST PRESIDENT.
Ni en els pitjors somnis, hauria pogut imaginar una presidència, tant caòtica, tant poc professional, tant vergonyosa com la protagonitzada per Quim Torra. Pels qui vàrem batallar contra la dictadura franquista, i vàrem batallar pel retorn del president Tarradellas, la presidència de la Generalitat, tenia un caràcter extraordinari, envejat per totes les forces democràtiques d’Espanya i l’estranger.
Aquest paper, ja va quedar força malmès, amb algunes males jugades del president Pujol, empitjorades enormement, en els darrers anys, quan hem conegut multitud d’actes i accions indignes d’ell ,o membres de la seva família.
El parèntesis de les presidències Maragall i Montilla, varen donar pas, a una nova etapa de turbulències, sota la presidència d’Artur Mas, amb una deriva cap a l’independentisme, trencant regles “sagrades” del Reglament del Parlament, de la Constitució i de l’Estatut d’Autonomia.
Però, va ser sota la presidència de Puigdemont, quan es varen acabar de trencar totes les regles d’un estat de dret, i es va protagonitzar una fugida cap endavant, que , en realitat era, una fugida cap al pedregar. Promeses, enganys, falsedats, ....culminades amb la immensa covardia d’un capità que abandona el vaixell, deixant companys de viatge, i a tot el poble català, en la més absoluta de les incerteses.
No tenint-ne prou d’aquest panorama, es busca un insòlit personatge, per a atorgar-li el càrrec de la màxima institució del país. Un home desconegut, inexpert, i, com hem pogut comprovar, totalment incapaç d’ostentar el càrrec de president. Un simple escolanet, al servei dels capricis i voluntats del fugitiu Puigdemont. Un personatge, capaç d’acceptar limitacions al seu càrrec, com el de no utilitzar el despatx oficial , en el Palau de la Generalitat, o de no prendre decisions, sinó venen ordenades des de fora...
Un personatge, capaç de creure’s per damunt de la llei o les lleis, i, en especial, una de tant “sagrada” i incontestable com la electoral. Tots els partits, tots els càrrecs , hem acceptat , de manera consensuada i fidel, l’autoritat de la Junta Electoral Central ( JEC) per a dirimir, els dubtes normatius, o si cal, dictar resolucions o sentències.

Vulnerada la llei electoral, de manera coneguda, reconeguda i reiterada, ara pretén burlar-la no acceptant les conseqüències. Política és pedagogia, i queda clar que no ens mereixem aquest president. De fet, mai , una persona com aquesta hauria d’haver assolit el càrrec. Però, comès un nou error, quan més aviat es repari, millor per a tots. Un comportament vergonyós com el que ha tingut, és la pitjor carta de presentació que té Catalunya. No volem tenir vergonya de les nostres institucions. Volem recuperar el prestigi i la imatge perdudes. Quan més aviat anem a eleccions millor, i que tothom, pensi bé el seu vot, per evitar repetir immensos errors com els vistos, en els darrers anys. Catalunya no s’ho mereix. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?