Sunday, January 05, 2020

 

LA GRAN OPORTUNITAT DE CANVIAR DE VOT - art. blog personal

LA GRAN OPORTUNITAT DE CANVIAR DE VOT.
Vist el que hem vist, i escoltat el que han dit, els portaveus de tots els partits, presents en el Congrés de Diputats,  si ara Junts x Cat, tingués “sentit d’estat” i “sentit de la oportunitat”, i no depengués d’un personatge com Puigdemont, canviaria el seu vot, per passar-lo, el dimarts, a un sí, o com a mínim a una abstenció.
El resultat ajustat de 166 vots a favor, 165 en contra, i 18 abstencions, posa l’ai al cor a tot un país, i el seu futur. Hem vist i escoltat coses molt gruixudes, impròpies de partits parlamentaris, convençuts del poder del respecte i la democràcia.
Si algú tenia algun dubte, sobre la distància sideral que separa el PSOE del PP, ahir i avui ,n’ha tingut la prova clara. Però, és que la competició entre PP, C’s i Vox, produeix autèntica por, si algun dia arribessin al govern, perquè semblen no tenir fronteres, en les seves propostes de retallar drets i fer callar partits, si no son del seu grat.
Es en ocasions com la d’aquests dos dies, quan es constata la veritable imatge i pensament de cada força política, perquè no poden amagar els pensaments i han de deixar-los anar perquè quedi clar com pensen i com voldrien actuar. No estem en campanya, estem en el moment decisiu, i en el moment decisiu , salten les caretes i apareix el veritable rostre de cada personatge i cada partit.
També, és en aquests moments quan es veuen els veritables “homes /dones d’estat”. Persones que saben el que es juga el país, donant el vot a uns o altres. Política és pedagogia, i política és elegir i decidir. Els partits a favor del candidat, son de pedra picada, conscients d’una aposta per un govern de progrés, innovació i futur. Els de l’abstenció, han fet un gran esforç per no caure a la banda contrària i juguen les seves cartes, confiant en que el candidat serà elegit, en segona volta, però no deixen de jugar amb foc, perquè quan hi ha un marge tant prim, un petit imprevist, podria tirar tota l’estratègia per terra.
Els qui clarament aposten per anar en contra del candidat, ho tenen clar. No volen un govern de progrés, innovació i futur. Volen una altra cosa, molt semblant a la que ja vàrem patir anys enrere. Què hi fa Junts x Cat, amb aquesta gent ? Com poden explicar als seus votants, un posicionament al costat del PP, Vox i C’s ? Es que consideren millor per a Catalunya, i ja no dic per Espanya, un govern portat per aquesta dreta extrema ?
Suposo, imagino, o simplement potser espero, que els històrics de l’antiga Convergència, alguns components de Junts x Cat, i una àmplia representació de la societat civil, més conscienciada en el que es juga el país ( pensant en Catalunya i en Espanya) o només en Catalunya, facin arribar al grup parlamentari de Junts X Cat, la gran oportunitat històrica de modificar el seu vot, i deixar clares les coses, en la segona votació que tindrà lloc el proper dimarts.

Seria, una jugada mestra, pròpia d’estadistes i pròpia d’un partit que pot deixar clar que no sintonitza amb moltes de les propostes dels socialistes, però avantposa l’aposta per un demòcrata de cap a peus, abans que donar ales a una dreta, increïblement intransigent i perillosa per a la necessària i imprescindible, interlocució govern – oposició. Tots estem en un moment històric, però uns molt més que altres. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?