Tuesday, December 03, 2019

 

LA RESPONSABILITAT, HAURIA DE SER LA PRINCIPAL VIRTUT - art. blogesfera socialista


LA RESPONSABILITAT, HAURIA DE SER LA PRINCIPAL VIRTUT.

Avui, dimarts dia 3 de desembre, comença la nova legislatura, sorgida de les eleccions del passat dia 10 N.
L’enrevessat resultat, fa difícil els pactes i acords, no solament per elegir la Mesa del Congrés i Senat, sinó per un normal funcionament de totes les institucions que sorgeixen del treball parlamentari.
I per descomptat, del futur govern central, el qual hauria de tenir una vida llarga i sobretot sòlida, com per emprendre els grans reptes dels propers anys.
Es en moments delicats com aquest, quan es veu la solidesa dels lideratges i la responsabilitat del principals partits. De fet, si s’acaba produint la investidura, tenim per davant moltes iniciatives d’una gran rellevància, a tots els nivells, i si el nou executiu té una composició similar al que està en funcions, es pot deduir que els resultats seran igualment importants.
Disposar de persones preparades, eficients i de bona gestió provada, és la millor via per a garantir bons resultats. Estem en un món realment agitat i complicat. Trobar estabilitat i serietat en qui governa, és essencial si volem anar pel bon camí.
I si ara, els partits independentistes catalans, miressin directament al PNB, i seguissin la seva estela, es podria produir el gran avença en el diàleg, la negociació i el pacte , dels quals tant parlem.
En el passat, hi ha hagut moments “històrics” que no sempre s’han sabut aprofitar. Al contrari, alguns d’ells han acabat de manera desastrosa. A la vista del passat, semblaria que els actuals dirigents haurien d’aprendre a aprofitar els moments clau, per demanar canvis, profunds, però possibles, i sobretot legals.
Es impensable plantejar temes que no tinguin cabuda en un estat de dret, en una democràcia plena, en la que estem. Ningú, assenyat, donarà cap pas per a conformar govern, si ha de trencar preceptes constitucionals. Se suposa que tothom té clares les línies vermelles, i si algú no ho té clar, millor no faci perdre el temps.
Ara i aquí, tenim la gran oportunitat d’estendre ponts de diàleg, i iniciar una nova etapa, fora de qualsevol unilateralitat. I si algú creu que això es pot fer deixant el PSOE, sense possibilitats de formar govern, s’ha d’atendre a les conseqüències d’unes noves eleccions, en les quals, el panorama sigui radicalment diferent.

Alguns no tenen pressa, diuen, la realitat sí en té, i el futur, encara més. Si hi ha el mínim de responsabilitat que tot polític ha de tenir, quan més aviat es tanquin les negociacions i es pugui formar govern, molt millor per a tots. Més ràpidament es posaran en marxa les vies de diàleg, negociació i pacte. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?