Monday, December 09, 2019

 

ADOLESCENTS A LES CORTS GENERALS- art. Nació Digital Solsona


ADOLESCENTS, A LES CORTS GENERALS.
No vull exagerar, dient que qualsevol temps passat fou millor, però sí hem de reconèixer que la qualitat de la política, ha anat baixant graons, en els darrers anys. A tots els nivells, i en totes les institucions.  Té la seva lògica, a la vista dels escàndols de corrupció, males pràctiques, falta de preparació i dedicació, de molts dels qui en formen part, sobretot en alguns càrrecs de gran rellevància i projecció pública.
Aquesta mala imatge que projecta la política, ha retret a moltes persones preparades , a donar el pas i entrar en partits i institucions, preferint encaminar la seva vida ,cap a activitats empresarials, acadèmiques , culturals o d’altres sectors de la societat civil. El resultat és, l’empobriment de la política, en general.
Podem veure aquest empobriment, en les intervencions en el Parlament de Catalunya, en el mateix Consell Executiu de la Generalitat, i per descomptat, a Les Corts Generals, tant en el Congrés dels Diputats, com en el Senat. Ja no és que manqui oratòria brillant, és que moltes de les intervencions son llegides, mal llegides, per part de molts dels intervinents. En quan al contingut, pobre o molt pobre, i ple de repeticions , crides i soflames a unes quantes frases fetes, pensant que queden bé, si les escolta algú dels seus. No parlen pels altres, parlen, estrictament per als seus...
Aquesta pobresa de qualitat, s’ha fet ja norma, en el Parlament de Catalunya, des de fa 7 o 8 anys, i per tant, es troba normal. Dels 135 diputats / des, ben pocs passarien el llistó que ens havíem marcat 10 o 15 anys enrere, fins el punt que costa seguir una sola sessió de la Cambra catalana, pel que té de poca consistència i avorriment.
Si això ja és greu aquí, he vist que situació semblant s’està imposant a Les Corts Generals, amb l’entrada d’un gran nombre de nous diputats/des, senadors/es, que creuen poder actuar allà, de forma similar a com es fa aquí. Greu error, perquè les competències i decisions, son d’un nivell molt diferent, amb repercussions molt més rellevants, en un lloc que en un altre.
I en els primers passos de la nova legislatura s’ha pogut veure el que vull dir, sobretot en el camp dels partits independentistes, els quals consideraven havien de donar la nota, i fer prou de teatre com per atreure l’atenció dels mitjans de comunicació. Mala cosa, mal inici, quan has d’inventar gestos, per atreure l’atenció, en comptes de buscar complicitats, en altres partits. La serietat en política, ha de ser “marca de la casa”, en tot lloc i moment. I en canvi, el comportament com autèntics adolescents, que fan cosetes perquè es parli d’ells, es un mal camí.  Es perd serietat i respecte, per part dels altres partits, i de la ciutadania en general.
Històricament, els partits catalans, eren apreciats i respectats, pel que tenien de serietat i compromís en la governabilitat del país. Tots ells, tenien una composició plural, amb persones molt preparades i respectades en els seus àmbits, de manera que encaixaven en les dinàmiques govern – oposició.
Ara, la realitat és totalment diferent. Estirabots a l’hora de negociar i pactar, la mesa de les Cambres. Estirabots en les formules de jurament del càrrec i estirabots en les formes de comportar-se , en tot lloc i moment, donant la pobre impressió d’adolescents, a la recerca d’impacte mediàtic. Ja creixeran i es donaran compte que el ridícul cotitza a la baixa, i en res ajuda a resoldre problemes, però mentrestant, la pèrdua de temps i oportunitats , van en augment. En un moment, en que els partits independentistes, podrien jugar cartes rellevants, es dediquen a mirar-se uns als altres, per veure qui pot fer-la més grossa. Adolescents, en el lloc inadequat. La política és cosa seria, i posar-la en mans inexpertes, complica, i molt, la possibilitat de legislar i governar.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?