Sunday, November 24, 2019

 

UNA PRIORITAT PENDENT - VIOLÈNCIA DE GÈNERE- art. blog personal


UNA PRIORITAT PENDENT- VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Es dur, llevar-se cada dia amb noticies sobre violència de gènere, en qualsevol poble o ciutat del nostre país, obligant-nos a pensar sobre el que està passant, a la resta del món. Les xifres son tant enormes, i les conseqüències tant greus, que s’han d’implementar accions, més eficients que les que funcionen actualment. Fàcil de dir, complicat de resoldre.
I és que sabem el que coneixem, però no coneixem, ni de bon tros, un mínim percentatge de la realitat. En pobles petits i mitjans, hi  ha més possibilitats de saber la situació real, de determinades persones, si bé té, com a contrapartida, més dificultats de presentar denúncia, per tot un entorn que la fa més difícil.
Malgrat les xifres, s’han fet grans avenços, entre els quals, la de conèixer les víctimes, i colpejar-nos les consciències, cada vegada que apareix un nou cas, però això no és suficient, per descomptat. Però sí motiva, l’exigència de buscar noves formules per denunciar, i posar, protecció. Les noves tecnologies permeten ubicar els possibles agressors i actuar en cas de vulneració de les ordres d’allunyament, però per a poder actuar, s’ha d’haver denunciat, i haver actuat a temps.
Això vol dir que l’increment d’efectius judicials, i policials, han d’anar en consonància a les necessitats, avançant-se sempre, a la realitat, perquè hi ha molta violència oculta. Els pressupostos municipals, autonòmics i estatals, han de contenir partides suficients per a disposar de suficients mitjans. No ens podem permetre deixar a cap possible víctima sense la protecció deguda.
I, per a reduir el gran problema, toca emprendre canvis en profunditat, a tots els nivells de la societat, començant per l’educació. Els nens i nenes, els joves ( nois i noies) han de tenir molt clar, el comportament individual, el respecte a l’altre, les línies vermelles que mai es poden trepitjar ni traspassar, com perquè les noves generacions, tinguin un altre concepte del que és la relació entre iguals.
Només educant i creixent en el respecte i la igualtat, aconseguirem sortir de la situació que patim. Hem de tenir polítiques immediates, de salvaguarda i protecció, al costat d’altres, a mitjà i llarg termini. I tenir clar que cada dia de l’any, és un 25 de novembre, per pensar i actuar en el nostre entorn, com per comprovar que no tenim a ningú en situació d’indefensió. I exigir als nostres governs, en cada nivell , esforços complementaris per eradicar una situació inacceptable, per al conjunt de la societat.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?