Tuesday, November 12, 2019

 

UNA ALTRA PÀGINA NEGRA, EN LA HISTÒRIA DEL PARLAMENT- nota pel blog socialista



UNA ALTRA PÀGINA NEGRA, EN LA HISTÒRIA DEL PARLAMENT.
El dia d’avui, dimarts 12 de novembre, el Parlament de Catalunya, ha protagonitzat una altra sessió plena de despropòsits, incongruències i ridícul. En un altre país, s’exigiria la dimissió del president, i es convocarien eleccions, per sortir del marasme en que estan ficats els partits que donen suport al govern. Un govern absent , incapaç de fer front ,a les necessitats del país.
Però, tornant a la sessió d’aquest matí, el primer que hem de dir, és la contundent protesta de la portaveu del Govern, per haver-la convocat, sense avisar al president de la Generalitat que és també diputat, i un altre dels consellers ¡¡¡¡¡ Per entendre’ns, el president del Parlament, ha canviat l’horari de la sessió que s’havia de fer a la tarda, per el matí. Aquest canvi, no ha permès assistir a dos membres del Govern ( un d’ells, el propi President) perquè tots els dimarts tenen Consell Executiu.
Sembla ser que la justificació venia d’intentar aprovar la Moció de la CUP, demanant exercir el dret d’autodeterminació, abans que el TC no es manifestés en contra. De fet, s’ha votat, pocs minuts abans o després de la comunicació del TC , al Parlament. Veurem què passa si ha estat abans de la votació...perquè el tema seria greu.
Però, vaja, si la situació ja era rocambolesca, dues hores després, ha esdevingut esperpèntica, quan una Moció del PSC, ha estat aprovada, amb els vots de PSC, C’s, PP, i ECP, la qual deia que EL PARLAMENT RENUNCIA A INICIATIVES UNILATERALS O IL.LEGALS.  Aquesta Moció s’ha aprovat, per l’absència d’uns quants diputats independentistes, entre els quals el president que estava en el Consell Executiu, i altres voltant per altres llocs.
Pels qui hem estat diputats, veure aquests espectacles, dia sí, dia també, en la màxima institució del país, ens fa ser molt exigents, en demanar eleccions, per a poder fer fora a persones que no haurien d’ostentar el càrrec de diputat/ da. El Parlament mai havia patit una etapa tant negativa com la dels darrers anys. Es hora d’una complerta i profunda renovació.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?