Wednesday, November 13, 2019

 

AUTOINCULPACIONS I TALLS FRONTERA - art. blogesfera socialista

AUTOINCULPACIONS I TALLS FRONTERA.
Si algú tenia algun dubte sobre el total desconcert en que es mouen les entitats sobiranistes, i amb elles els partits independentistes, i les seves confluències, en tenen unes mostres ben concloents, en les darreres mobilitzacions. Bé, parlaré de dues, però n’hi podria afegir alguna altra, igual de desastrosa.
AUTOINCULPACIONS. Qui va proposar i dissenyar aquesta acció, denota un total desconeixement de la realitat judicial del nostre país, i sobretot de la feina que fan els Jutjats de Primera Instància, els més propers als ciutadans.
Si agafem qualsevol dels Jutjats de la Catalunya Central, a qui és dona feina, amb aquestes autoinculpacions, és a les administratives que atenen el públic, en general. Es a dir, a l’escaló més baix, i més carregat de feina, de tot el Jutjat.
Els ha tocat a elles, carregar amb més feina, en un acte de total i absoluta inutilitat. Què passarà amb aquestes autoinculpacions ? Doncs bé, una vegada recollides, el Jutge de torn, enviarà una providència al Tribunal Superior, demanant què toca fer. Aquest li respondrà que no tenen cap validesa legal, i ja està. Punt final. Sent optimistes, notificaran a tots els autoinculpats, que la seva autoinculpació no serveix per a res, i adéu siau. Bé, a qui tocarà fer aquesta darrera gestió ,serà a les mateixes administratives que varen registrar-les.
Així, doncs, aquest acte de gran astúcia política, haurà servit per a incrementar la feina de les administratives del registre, sense compensació de sou ni feina, per la feina feta, i ja està. Ja tenim una altra mostra de com carregar de feina, a persones que no tenen cap culpa del conflicte i que fins i tot, poden estar de la banda dels independentistes. Però, això, no preocupa ni hi pensa cap dels cervells del procés.
TALLS DE FRONTERA. Una altra mostra de gran astúcia, anar per la banda francesa per mirar de paralitzar La Jonquera, sense tenir present que, a França ,les coses son molt diferents a les d’aquí, com hem pogut veure.
D’entrada, havien assegurat 3 dies sencers de tall complert. No sé com ells compten els dies, però avui que és dimecres, seria el tercer dia, i resulta que ahir, la frontera ja estava totalment oberta. Es més, molts dels activistes es queixaven de la poca assistència, i de la manca de previsió dels organitzadors, a la vista de que les grues de la Gendarmeria, s’emportaven els cotxes amb dues grues, cap una gran àrea. Per a recuperar-lo, toca pagar una sanció propera als 700 euros. Què es pensaven ?  Es que creien poden tancar la frontera, sense intervencions dures i contundents ?
Però, a banda d’aquesta imprevisió i improvisació, no se sap ben bé què pretenen perquè si una cosa és impopular és tancar la gent, al mig d’una carretera. Vaig poder veure i escoltar, en canals francesos, les opinions dels afectats, i puc afirmar que de comprensió i solidaritat, res de res. Tot el contrari, fins el punt de que molts camioners s’estaven organitzant per a fer la feina que no havia fet la policia.
Al final, entre mediadors, empentes i desorganització, els tres dies, es varen convertir en dos, i dels dos, un a mitges. Resultat: un nou fracàs, demostració d’haver perdut el nord . Així, estem.











<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?