Thursday, October 24, 2019

 

UN DIA HISTÒRIC - nota blog personal.


UN DIA HISTÒRIC.
Avui, dia 24 d’octubre de 2019, hem assistit a un acte d’una gran rellevància històrica, perquè suposa tancar un deute , que havia quedat pendent , després de la mort del dictador, Francisco Franco.
I, una vegada més, la reparació històrica, arriba de la mà del Partit Socialista. Podria, ara, enumerar dotzenes de dies històrics que la valentia i sensibilitat dels socialistes han permès resoldre, al llarg dels 40 anys de democràcia recuperada. No és el moment, però convé, de tant en tant recordar-ho per diferenciar les posicions del partit, respecte d’altres partits i forces polítiques.
Per a alguns, aquest acte tenia components electoralistes, per altres, no calia perdre el temps, i per alguns altres, millor deixar-ho tot com estava. Doncs, no. De fet, la promesa feta pel president Sánchez, era d’obligat compliment, i si no hagués estat per l’enorme complexitat legal que suposa decisions com aquesta, el trasllat s’hauria fet, un any enrere.
Però, el dia decisiu ha arribat, i s’ha dut a terme, tal com s’havia plantejat. Sense honors, ni simbologia oficial. Un acte, presidit per la família, amb la presència d’una Ministra, en tant que Notària del Govern.  Res més, res menys.
Ja no tenim un immens mausoleu dedicat al dictador. Allà ja només hi reposen persones, a l’espera de que els seus familiars reclamin les despulles, o per continuar-hi, i esperar una propera transformació de tot el recinte, en un nou espai dedicat al record d’una contesa fratricida com la que vàrem patir ,del 36 al 39.
Avui s’ha complert el compromís del govern socialista, i un dels principals punts, de la Llei de Memòria Històrica. Girem pàgina a un capítol negre de la nostra història, i mirem cap endavant, sabent que hem assistit a un moment, realment històric.









<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?