Sunday, October 20, 2019

 

SE'LS EN VA DE LES MANS ? - art. Nació Digital Solsona


SE’LS EN VA DE LES MANS ?
Costa molt poc encendre foc, i és molt complicat, apagar-lo. Això, tant serveix per la vida real, a la natura, com per la vida política, familiar o laboral. Ho veiem aquests dies, després de fer crides a la mobilització i a la protesta, com a demostració de rebuig ,a la sentència del TS.
Era més que previsible, l’escenari d’aquests dies, amb multitud de demostracions de força, acompanyades d’actes, d’una inusitada violència.  De fet, si sumem les intervencions policials d’aquests dies, superen en molt, les ocorregudes el dia 1-O ,de 2017, en motiu de la consulta, declarada il·legal.
Era imaginable, aquest escenari ? Doncs, sí. Portem anys, impartint lliçons d’una imaginària democràcia, en la qual es pot fer el que vulguin, uns, sense tenir en compte els altres, encara que aquests altres, suposin una majoria del poble català. Però, igualment seria contrari a democràcia, saltar-se les lleis, ni que es disposés de majories absolutes, en tots els òrgans i les institucions del país.
Precisament, la democràcia consisteix, en respectar els drets de tots i totes, i molt especialment de les minories. Sense aquest respecte i sense estat de dret, no existeix democràcia. Aquest principi, tant senzill i tant elemental ,per a qualsevol demòcrata ha estat trepitjat, reiteradament a Catalunya. I ha estat el propi govern i els partits que li donen suport, els autors d’aquest atemptat a la democràcia.
Aleshores, que ningú s’estranyi de l’aparició de grups, degudament preparats i entrenats, durant mesos i anys, en tècniques de “guerrilla urbana”.  Es fàcil trobar literatura sobre el tema, i sobretot, ajuda de col·lectius del propi país, o procedents d’altres moviments externs que tenen un lloc ideal per a transmetre coneixements, i perfeccionar les tècniques.
Hem vist tota mena de moviments, estratègies i materials, propis d’aquestes guerrilles. Barrejats, en qualsevol manifestació o concentració ,busquen el moment adequat per actuar, i fer servir la resta de manifestants com a forces de xoc, o de parets humanes, per a protegir els seus actes.  Els danys son quantiosos, a tots els nivells. En primer lloc, personals, per a molts dels manifestants que son simples objectes passius, i en segon lloc per als membres de les forces de seguretat que poden trobar-se en situacions molt perilloses.
Quedar aïllat, o no anar prou ben protegit, contra objectes contundents, o contra l’ús de gasos d’extintors, productes pirotècnics, o directament elements químics, poden produir danys greus. De fet, el nombre de ferits és enormement elevat, així com la gravetat d’algunes de les ferides rebudes.
Arribats en el punt on ens trobem, és evident que aquest pols el guanyarà l’estat de dret. Sense cap mena de dubte, perquè hi anirà posant tants mitjans humans i tècnics com facin falta, fins a retornar a la normalitat. Almenys a la normalitat externa. Altra cosa serà la normalitat política, institucional i social.
Ara bé, aquesta deriva insurreccional, és una mostra més de la total falta de criteri i consciència de país. El dany causat al prestigi de Catalunya és immens, perquè les imatges trameses, arreu del món, ens han situat en un país caòtic, sense un govern eficient ni prudent, com per parar la situació creada. No podem tenir per més temps, un president piròman, inconscient i incapaç de comportar-se com un autèntic president, al servei de tot un país i tota la seva gent, pensin com pensin. Es hora d’eleccions que el poble català torni a parlar i corregeixi la confiança donada a uns partits incapaços d’actuar responsablement, en el govern.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?