Wednesday, October 23, 2019

 

INFANTILESA PARLAMENTÀRIA - art. Blogesfera socialista


INFANTILESA PARLAMENTÀRIA.
Hem arribat ,al punt de veure en el Parlament de Catalunya, gestos i conductes, més pròpies d’un cicle infantil ( antiga guarderia) que no pas d’ una cambra parlamentària. Crits, mals gestos, sortides de l’hemicicle, enrabiades fictícies, lamentacions exagerades, crides a la èpica més estèril, incompliments de reglament, comportaments impropis, mentides i falsedats, ...Ara toca, fer-se l’home i presentar “un pols a l’estat”. Bé, més que un pols, és una rabieta, sense cap possibilitat de prosperar. Una nova mostra d’infantilesa parlamentària.
En el dia d’ahir, els grups parlamentaris d’ERC, Junts x Cat, i la CUP, varen consensuar un nou document, en el qual parlen de rebutjar les sentències del TS, i poder exercir el dret a l’autodeterminació. Es a dir, volen tornar a demostrar que son capaços de discutir i aprovar, una proposta rebutjada pel Tribunal Constitucional.
L’excusa del president, és que el Parlament és sobirà, i pot parlar de tot. I en efecte, en el Parlament es pot parlar de tot, altra cosa és votar i dur a terme el contingut de la votació. Curiosament, aquesta moció, no entra en el ordre del dia de la sessió d’aquesta setmana, sinó que han esperat entrar-la al Registre perquè es pugui veure en la sessió del 12 de novembre, dos dies després de les eleccions generals del 10 N. Curiós, no ???
En efecte. Tot son focs d’encenalls. Una teatralització de la valentia de tres grups parlamentaris de presentar una moció que contravé les indicacions del TC. Els lletrats del Parlament ja han emès dictamen, en el sentit que no compleix les competències del Parlament. Però és igual. Ells diuen que la portaran al Ple i la votaran. Permeteu-me que ho dubti.
Ara, cada partit ha de demostrar gosadia i plantejaments durs, davant els seus votants. D’aquí la presentació d’aquesta Moció. Ara bé, l’endemà de les eleccions, aquesta Moció pot ser retirada, posposada o simplement anul·lada. Saben , els membres de la Mesa del Parlament que recolzin la proposta, que si la tiren endavant, cometen un delicte de desobediència greu al TC, i seran portats davant els tribunals. A partir d’aquí, tenen per segura una sentència d’inhabilitació, com a mínim, o més greu si hi ha reiteració o algun altre aspecte de caràcter penal.

Es penós veure el trist comportament de representants parlamentaris que no donen la talla, ni saben ben bé què fer, per a demostrar un mínim de capacitat política. Creuen que la via és “plantar cara”, contra la legalitat vigent. No han entès que el primer que li toca fer al Parlament, és demostrar que és el centre de la legalitat vigent, i que qualsevol vulneració, li fa perdre credibilitat i autoritat. Però bé, en l’etapa infantil en que es troben els seus dirigents, no se’ls pot demanar una comprensió i responsabilitat que mai han tingut. Ja s’ho trobaran si no ho han entès. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?