Monday, October 07, 2019

 

EVITAR CONFRONTACIONS I PERJUDICIS - art. Nació Digital Solsona


EVITAR CONFRONTACIONS I PERJUDICIS.

Hi ha qui té interès en augmentar la crispació i tensió en el país, quan son prou evidents, i del tot innecessaris, per a aconseguir normalitzar la vida política, social i laboral. Estem en un moment delicat i fràgil, que precisa posar seny en totes i cadascuna de les accions de país.
S’han anunciat un munt d’accions, com a resposta de les sentències que en pocs dies coneixerem. Estem en un estat de dret, i les sentències, agradin o no s’han d’acatar. Si no s’hi està d’acord, s’hi pot presentar recurs, i esperar la seva resolució, però pensar que amb manifestacions o altres vies, es poden canviar, és desconèixer com funciona un estat democràtic.
Una de les accions previstes, és la de formar cinc columnes, per confluir totes elles a Barcelona – capital. Una sortirà de Berga, i en tres dies, totes han d’haver arribat a Barcelona.
A banda d’aquesta acció n’hi ha d’altres programades, en diferents indrets, i altres que segurament es duran a terme, sense avís previ. Aquí, és on s’ha de fer atenció a no produir perjudicis importants a col·lectius, especialment tocats per la crisis. No poder anar a treballar, o quedar atrapats en determinats indrets, treballadors que transporten productes de tota mena, poden suposar danys que ,en res, beneficien la convivència ni resolen cap conflicte. Al contrari, el tensionen més.
Hem de ser conscients,  que tots estem en un moment delicat, i toca fer uns exercicis extres de prudència i convivència. Hi ha hagut un relat del que ha passat, molt diferent, de la realitat concreta que hem viscut, i molta gent ha cregut en aquest relat. S’ha pogut veure la falsedat de bona part dels supòsits i pronòstics fets, però costa d’acceptar els errors, i encara més les falsedats.
Estem, doncs, en una mena de realitat dual, en la qual uns creuen de manera totalment fidel, el que els expliquen, donant per vàlides les descripcions i acusacions. Per l’altra, hi ha els qui creuen s’ha de donar temps a que la justícia faci el seu curs, sense acceptar supòsits de males pràctiques, i encara menys d’ imaginàries conspiracions.
En uns moments com aquests, el seny ha de prevaler, i evitar moviments en fals, és fonamental. L’estat de dret permet presentar recurs a tota resolució que es consideri no ajustada a dret. Tots els mecanismes estan a l’abast de tots els ciutadans, i s’han de fer servir si així es considera convenient.

El que no seria de rebut, és pretendre modificar les resolucions, mitjançant accions fora de la llei. I tothom ha de respectar les idees i opinions d’altres col·lectius, sempre i quan es defensin en els llocs que pertoca. Així ho hem fet en el passat, i així s’espera es faci en el present i futur. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?